Başkan Aysandan ders gibi cevap: Yalnız vatandaşımın sesini dinlerim, art niyetlilerin değil

Başkan Aysandan ders gibi cevap: Yalnız vatandaşımın sesini dinlerim, art niyetlilerin değil

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Doğuş Gazetesinin 28 Şubat 2012 tarihinde, Uzaklarda arama, çünkü o çatında başlıklı haberi ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Doğuş Gazetesi`nin 28 Şubat 2012 tarihinde, "Uzaklarda arama, çünkü o çatında" başlıklı haberi ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yaptı.
Doğuş`un, yine kasıtlı, taraflı ve araştırmadan, gazeteciliğin temel ilkelerinden uzak bir yayın yaptığına dikkati çeken Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
Erdek Doğuş Gazetesi, son dönemlerde, şahsıma yönelik kişisel öfkesini her fırsatta dile getirirken, sürekli olarak gazetecilik ilkeleri ve ahlâkına ters düşüyor. Buna paralel şekilde de, hiçbir şekilde araştırmadan ve taraflı çizgide yayın gerçekleştiriyor. İnanın, bu yayınların neresini düzelteceğimi şaşırıyorum. Bu gazetenin sahip ve yöneticileri, her şeyden önce şu gerçeği iyi bilmelidirler ki, beni bu göreve, Erdekli vatandaşlarımın çok değerli oylarıyla geldim. Bu oyların sorumluluğunu, görev süremin tamamlanmasına dek sürdüreceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu nedenle onların üzüntüsü benim üzüntüm, kaygıları benim kaygım, sevinçleri benim sevincim, mutlulukları benim mutluluğum, huzurları benim huzurumdur. Bu gerçeklere paralel olarak, Halitpaşa Mahallesi Memduh Arslan Sokak sakinlerinin,  GSM Baz İstasyonundan şikâyetçi olmaları üzerine üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeyi elbette ki görev bildim.
Erdek Doğuş Gazetesi`nde yer alan son habere gelince…
Kafamı kaldırıp bakmamakla suçladığın Belediye`nin üzerindeki GSM Baz İstasyonu var ya!.. Hani sayfana sözde haber olarak taşıdığın baz istasyonu. Senin, kendince "bomba haber" gibi gördüğün haber, aslında kendi içinde ayrı "bomba" taşıyor. Şimdi, bu "bomba haber"iniz ile ilgili olarak sizlere şu soruları yöneltiyorum:
Belediyenin çatısında bulunan GSM baz istasyonunun sözleşmesinin tarihine, altında kimin imzası var hiç bakıp, araştırdınız mı?. Hiç sanmıyorum. Ben Halitpaşa GSM Baz istasyonu`nun çözümü için çalışmalara başladığımda, öncelikle bu konuyu araştırdım. Bu araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgileri, öncelikle Erdekli vatandaşlarımla paylaştıktan sonra bundan sonra gazetecilik ilke ve ahlâkına uymanız dileğiyle sizlere de iletmeyi uygun görüyorum.
Belediyenin çatısına yerleştirilen GSM Baz İstasyonu`nun sözleşme tarihi, 27.10.1999. Altındaki imza kime ait biliyor musun? Hüseyin Sarı`ya!  
"Belediyenin üzerindeki GSM Baz İstasyonunu da Halitpaşa ile birlikte kaldıralım mı?" diye bir araştırma yaptığımızda, Belediyenin üzerindeki baz istasyonundan personelimizin şikayetçi olmadıkları kanısına vardık. Kaldı ki, aynı binada ben de halkıma hizmet verme çabası içinde bulunuyorum. Belediyeler, yasa ve yönetmeliklerle yönetilen kamuya ait kuruluşlardır. Bu nedenle de,  belediye binası üzerindeki veya başka bir yerdeki hiçbir şey, "senin tatlı canın istiyor diye" değiştirilemez. Eğer vatandaşlarımız, belediye personeli isterse o zaman boynumuz kıldan incedir. Gereğini yerine getirmekte bir an bile tereddüt etmeyiz. 
Ancak hiçbir zaman kuşku duymadığım bir konu da şudur: Erdekli vatandaşlarımız, sizin gerçek dışı yayınlarınızla Erdek`in geleceğine taş koymak istediğinizi de, bizim Erdek`in ufkunu açmak amacıyla çırpınışlarımızı da görüyor. Ben gerçekten çalışarak emek vererek, doğrusunu araştırarak işlerimi yapıyorum. 
Bana, "uzaklarda arama, çünkü o çatında" diye gazetende başlık atıyorsun ama  Kurbağalı Dere sahilindeki evlerin dibinde kocaman GSM Baz İstasyonu Totemini koyduklarında aklın neredeydi?  O zaman o çok değerli sütunlarınızda neden bu konudaki en küçük bir eleştirinizi bile okumadık? Neden benden önceki belediye başkanından, Kurbağalı Dere ve belediye üzerindeki baz istasyonunun hesabını sormadınız? Yoksa korktunuz mu? Ben iktidar olunca mı aklınız başınıza geldi? 
Ama ben, o konuda da üzerime düşen sorumluluğu hemen yerine getirdim. Gelen ilk şikâyet üzerine Kurbağalı Dere`de, eski belediye yönetimi tarafından, bir tabela içine gizlenen baz istasyonunu hemen kaldırdım.
Son söze gelince; Siz ne yaparsanız yapın, ne yazarsanız yazın, ben yalnızca vatandaşlarımın seslerini dinlemeyi sürdüreceğim. Tabii ki, tümüyle asılsız ve karalamaya yönelik yayınlarınız nedeniyle zaman zaman da yüzünüzü, aynaya çevirmeniz uygun olacaktır düşüncesindeyim."