Başkan Ergin, Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü unutmadı
UNESCO tarafından zeytin ağacını korumak, sembolize ettiği barış, akıl ve uyum değerlerini teşvik etmek amacıyla her yıl, 26 Kasım, “Dünya Zeytin Ağacı Günü’ olarak kabul edilmişti.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Kasım 2021 - Cumartesi 16:31
Güncelleme: 27 Kasım 2021 16:31
Başkan Ergin, Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü unutmadı

UNESCO tarafından zeytin ağacını korumak, sembolize ettiği barış, akıl ve uyum değerlerini teşvik etmek amacıyla her yıl, 26 Kasım, “Dünya Zeytin Ağacı Günü’ olarak kabul edilmişti. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayımladığı mesajla Ayvalık’ta ve ülke genelinde ekmeğini bu sektörden kazanan herkesin ‘Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutladı. 
Zeytin ağaçlarının bu topraklarda hep var olduğunu ve hep var olacağını dile getiren Başkan Ergin, “Zeytin ve zeytinyağı Türkiye’de milli kültür ürünü olarak kabul ediliyor. Kuzey Ege Bölgesi’ndeki zeytinyağları hem yurtiçinde hem yurtdışında farklı bir öneme sahip. Avrupa Birliği tarafından tescillenmek üzere başvuru yapan yüzlerce ürün arasından ilk 20’ye girebilen ilk ve tek zeytinyağı Ayvalık Zeytinyağı oldu. Dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor.” dedi. 
Ayvalık’ta 1000 yılı aşkın süredir ağaçların yaşadığını hatırlatan Başkan Ergin, Körfez Bölgesi’nde en az 1000 yıldır bu kültürün mevcut olduğunu, 2 milyona yakın zeytin ağacıyla tarihten bugüne yaşam kültürümüze kattıklarıyla, temel geçim kaynağı olarak Ayvalık’ta zeytinin özel bir önem taşıdığını kaydetti. 
Haber Merkezi

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı