Tarih: 02.04.2015 14:22

Başkan Gençer görevdeki 1 yılın hesabını verdi

Facebook Twitter Linked-in

Ayvalık Belediyesi, Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlığında toplanan mecliste üyeler tam kadro hazır bulundu.
Toplantıda konuşan başkan Gençer, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından bir yılı doldurduklarını ve kurucu bir meclis olduklarını, yaptıkları veya yapamadıkları icraatların olduğunu, Ayvalık’ta yapılması gereken işlerin projelerinin hazırlandığını ayrıca ekonomik refaha ulaşma yolunda önemli adımlar attıklarını bildirdi.
Ayvalık’ın kırsal mahallelerde bulunan su kaynaklarında analizlerin yapılarak sağlıklı olup olmadığı yönünde çalışmalar başlattıklarını tamamlandığında sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Gençer, ilçe merkezindeki terfi merkezinin kent dışına çıkarılması gerektiğini ve bunun yanı sıra da Laka mevkiindeki kanalizasyonun Badavut mevkiindeki arıtma tesisine bağlanması için BASKİ ile koordineli çalıştıklarını söyledi.
Gençer, “BASKİ ile yaptığımız görüşmede Cunda’ya ayrı bir arıtma yapılmasına karar verildi. BASKİ’den aldığım bilgide 500’lük su borusunun yapılması çalışmaların başladığı bana söylendi. Yapılan işler BASKİ’nin sorumluluğunda da olsa, Ayvalık Belediyesi olarak bu konularda elimizden gelen desteği BASKİ’ye vereceğiz. BASKİ genel müdürüne Ayvalık Belediyesi olarak gerek personel, gerekse araç konusunda her türlü desteği vermeye hazırız.”s dedi.
Gençer: “Köprü projesi ilçemize uygun değil”
Gençer, Cunda ile Ayvalık merkezini birbirine bağlayan Gönül Yolu’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan köprü ile ilgili çalışmaları basından takip ettiklerini anlatan Gençer, “Yıllardır Ayvalık’ta bu konu masaya yatırılmış ancak buna karşı çıkan çevreler olmasına karşılıkta akademisyenlerin raporlarına göre de burada bir köprünün yapılmasında mahsur olmadığı bir kanı haline gelmiştir. Ancak basında gördüğümüz bu projenin Ayvalık’ın ne şehir kimliğine ne Ayvalık’ta ki yaşam şekline uymuyor veya ihtiyaç olmayacak kadar ve anlaşılır olmayan bir proje olduğunu görüyoruz. Biz burada daha önce bir proje oluşturmuştuk, planını sunmuştuk. Burada bir kemerli köprülerin yapılabileceğini, oranın akıntının sağlanabileceğini konuşmuştuk. Ama, basında gördüğümüz projeyi büyük şehir belediyesinde görmüş ve orada da itiraz etmiştim. Böyle bir köprünün Ayvalık gibi tarihi dokusu olan ve sit alanı olarak korunan, tabiat parkları olan bir alanda böylesine büyük bir köprü olmasını doğru bulmuyoruz. Bu projenin Ayvalık halkıyla konuşulup, tartışılıp uygulanmasının doğru olacağını inanıyorum” diye konuştu.
Altınova’da ki asfalt şantiyesini yeniden canlandırdıklarını söyleyen Gençer, ilçe merkezindeki parke taşlarını da kendi belediye bünyesine almaya gayret ettiklerini belirterek, Küçükköy Mahallesi’nde bölgedeki otellerin de konferans salonu olarak faydalanabilecekleri çok amaçlı bir kültür merkezi yapılabilmesi için bir bağışçı ile birlikte düğmeye bastıklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıda, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki Denetim Raporu ve 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi’nin Çalışma Durumunu Gösterir Faaliyet Raporlarının okunmasının yanı sıra gündem maddelerine ait encümen üyeliği, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Meclis İmar Komisyonu, Meclis Sağlık Komisyonu, Meclis Hukuk Komisyonu, Meclis Tarife Komisyonunun seçimlerinin ise 3 Nisan’da saat 15.00’ da yapılacak ek meclis toplantısında ele alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Ayvalık Belediyesi sınırları içindeki asansörlerinin, yapı kullanma izninden önce tescil belgesi kontrolü ve asansörün yerinde kontrollerine ilişkin işbirliği protokolünün onayı için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis, 3 Nisan Cuma günü saat 15.00’te toplanmak üzere dağıldı.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —