Tarih: 01.10.2024 14:16

Başkan Karışık'tan açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

YAZ SEZONU YOĞUN GEÇTİ

Erdek'teki yaz sezonunun yoğun geçtiğine işaret eden Karışık, "İlçemizde son 2-3 yıldan beri sezon yoğun geçiyor. Ege ve Akdeniz'deki turistik otel ve motellerin pahalı olması, vatandaşların Erdek'e yönelmelerini sağlıyor" dedi.

DAHA TEMİZ ERDEK'E HERKES KATKI SAĞLAMALI

Erdek'in yeni kanalizasyon şebekesi ve altyapısının sürdüğüne dikkati çeken Karışık, şunları söyledi:

"İlçemizin altyapısı tamamlandıktan sonra cadde ve sokaklarımızı yeniden elden geçirerek düzenleyeceğiz. Erdek'in temizliği benim de istediğim düzeyde değil. Ancak temizlik konusunda vatandaşlarımızı da belediyemize destek olması gerekir. Geride bıraktığımız yaz aylarında Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bize iki kamyon göndererek destek verdi. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de belediyemize iki kamyon desteği oldu. Bu kamyonlar da çöp toplamamız için destek sağladı. Ancak çöp toplama işinde elimizde bulunan kamyonlar, biri dışında çok eski. Sık sık arıza yapıyorlar. Hatta aynı gün 4-5 kamyonun arıza yaptığını görüyoruz. Bu arada vatandaşlarımızın da ilçemizin temizliğine katkı sağlamak yerine sorun yarattıklarını görüyoruz. Vatandaşlar, sokağa ne yazık ki tuvalet taşlarını, eski koltuklarını, inşaat molozlarını bile sorumsuzca atıyorlar. Belediye olarak bunları toplamak zorunda kalıyoruz. Örneğin geçtiğimiz günlerde, Çuğra'daki Armağan Sitesi önüne bırakılan bir römorkluk inşaat atığını bile almak zorunda kaldık. Oysa bu atıklar için belediyemize başvuru yapılsa 120 lira karşılığında bu atıkları alıyoruz. Tabii buna uymayanları belirlediğimiz takdirde para cezası uyguluyoruz."

BELEDİYEDE 334 ÇALIŞAN VAR

Erdek Belediyesi'nde 90 memur, 79 işçi ve 165 şirket personeli olmak üzere toplam 334 çalışan bulunduğunu belirten Karışık, "Personelimize maaş ödemekte zorlanıyoruz. Ancak hiçbir çalışanımızın maaş alacağı yok" dedi.

Belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Vergi Dairesi'ne borcu bulunduğuna işaret eden Belediye Başkanı Burhan Karışık, şunları aktardı:

"Ancak ödediğimiz borçlara bağlı olarak mülklerimiz üzerindeki hacizlerin yüzde 90'ı kalktı. Belediyenin 900'ün üzerinde arsası var. Birçok belediye, gerektiğinde hizmet üretmek için arsa satışına gidebiliyor. Biz de yeri geldiğinde aynı amaca yönelik olarak asra satabiliriz."

ZEYTİNLİADA'NIN AÇILMASINDA SONA YAKLAŞIYORUZ

Zeytinliada'nın ören yeri olarak açılmasında sona yaklaştıklarını vurgulayan Karışık, şöyle konuştu:

"Zeytinliada'nın, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun isteği doğrultusunda hazırlanan projeleri bitti. Şimdi yürüyüş yolları ve diğer bölümlerin yapımına başlanacak. Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zeytinliada'nın ören yeri olarak işletilmesi için belediyemize izin verdi. Birkaç ay içinde, bu adayı turizme açacağımızı düşünüyorum. Adaya vatandaşları götürüp getirecek iki gondolumuz da var."

20 BİN KİŞİLİK AMFİTİYATRO

Kyzikos ören yerinde 20 bin kişilik amfitiyatronun da ortaya çıkarıldığını belirten Başkan Karışık, "Şimdi bu amfitiyatronun çevresi temizleniyor. Belediye olarak biz de bu temizliği sağlıyoruz. Amfitiyatronun gün yüzüne çıkarılması Erdek turizmine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

YENİ OTELLER

Erdek'e yeni turistik oteller de yapılacağını aktaran Karışık, şu bilgiyi verdi:

"Öncelikle şunu belirteyim ki, Erdek'te 60 yıldan beri yer alan otel ve motellerin kendilerini yenilemeleri gerekir. Erdek'teki turizmin süresini mutlaka uzatmak zorundayız. Bu arada, Erdek'e yeni 4 turistik otelin de yapılacağını vurgulamak isterim. Çuğra bölgesinde eskiden bulunan Dostlar Motel, Erdek Motel, Aleyna düğün salonu ve Eren Motel'in yanına dört yeni turistik otel yapılacak. Aleyna'nın bulunduğu yere 'Mutlular' Şirketi, Eren Motel'in yanına 'Gülmüş'ler şirketi otel yapacak. Bu gelişmeleri memnuniyetle karşılıyorum."

BELEDİYENİN KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ

Eski hamamın bulunduğu yere hayırsever bir iş insanı tarafından yapılmakta olan Belediye Kültür ve Eğitim Merkezi'nin yılbaşına kadar hizmete gireceğini bildiren Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Çuğra" bölgesinde, Agrigento Oteli'nin hemen arkasında yıllardan beri atıl durumda bulunan Kültür Merkezi'nin tamamlanması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine gereksinim duyduklarını belirtti.

KASTRİ'DE BİR SORUN YOK

Kastri İmar Planı'nda bir sorun olmadığının altını çizen Karışık, "Bu bölgede yapılacak inşaatlara ruhsat veriyoruz. İnşaat bölgelerinde zeytin ağaçlarının zarar görmemesi için istenildiğinde bu ağaçları söküp, başka yerlere dikiyoruz" diye konuştu.

KENT KONSEYİ

Erdek'te yıllardan beri bulunmayan Kent Konseyi'nin kurulmasının yararına dikkati çeken Karışık, "Nüfusu 50 binden az olan yerlerde Kent Konseyi kurulması zorunlu değil. Ancak ben, Erdek'e bir Kent Konseyi kurulmasının yararlı olacağını düşünüyor ve bu konuda girişimlerde bulunuyorum. Bandırma Kent Konseyi'nin uzun süredir başarılı hizmetler verdiğini de memnuniyetle gözlemliyorum" dedi.

ÖNDER BALIKÇI-TUNCAY ERTAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —