Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Karışık’tan Erzurum saldırısına değerlendirme “Demokrasiye darbe!”

Başkan Karışık’tan Erzurum saldırısına değerlendirme “Demokrasiye darbe!”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erzurum’da bir grubun, miting yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aracına ve

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erzurum’da bir grubun, miting yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aracına ve mitinge gelen kalabalığa taşlı saldırıda bulunulmasını “Demokrasiye darbe” olarak nitelendirdi.

Demokrasilerde herkesin kendini ifade etme hakkı bulunduğuna dikkati çeken Karışık, şu değerlendirmede bulundu:

“Erzurum’da, 150-200 kişilik bir grubun, İmamoğlu ve alanda toplananlara taşlı saldırısı üzüntü vericidir. Tam anlamıyla demokrasiye saldırı anlamına gelir. Bu çeşit saldırılar, bizleri korkutamaz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın, Erdek mitinginin canlı geçtiğini belirten Karışık, “Sayın Akın, bu mitingin ardından gittiğimiz Düzler ve Karşıyaka’da da büyük ilgi gördü” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Burak Dalgın’ın, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin(DEVA), CHP Balıkesir milletvekili üçüncü sırasından aday gösterilmesini değerlendirirken, “Burak Bey, DEVA’nın kurucuları arasında yer alan değerli bir isimdir. Parlamentoda bölgemize büyük yararı olacaktır” dedi.

Karışık, Erdek’te turizm hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Erdek Büyükşehir Belediyesi, Çuğra’nın arka yollarının asfaltını yapacak. Bunun için Edincik’e plent kuracaklar.”

Karışık, 9 Mayıs 2023 Salı günü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısına katılacağını, aynı gün BASKİ’nin genel kurulunun da yapılacağını sözlerine ekledi.  Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli