Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Tosun, Eti Maden’in şlam atıklarını sonlandırmaya kararlı

Başkan Tosun, Eti Maden’in şlam atıklarını sonlandırmaya kararlı

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi ile ETİ Maden arasında yapılan sözleşmeye göre şlam atıklarının döküldüğü araziye, atık dökümünün sonlandırılması için sözleşme uzatılmayacağını açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Levent Mahallesi’nde Eti Maden’in şlamları bıraktığı alanın 680 dönüm olduğunu bu alanda Bandırma Belediyesi’nin 90 dönümlük arazisi bulunduğu söyledi. 
Bandırma Belediyesi olarak şlam atık sözleşmesini uzatmayacaklarını dile getiren Başkan Tosun,”90 dönümü Bandırma Belediyesi’ne geri kalanı ise Maliye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alan orası. Oranında tam yol kısmında kalan kısmı Bandırma Belediyesi’nin. Mecbur bizimle de sözleşme yapıyorlar. 2023-2024 senesine kadar onun sözleşmesi yenilendi. İlk geldiğimiz yıllarda. Bizden önce yapılmış bize geldi tekrar yapıldı. Oradaki şlam kalkar biz de kalkması için mücadele ediyoruz. Önümüze geldiğinde yenileme yapmayı düşünmüyoruz. O şlamın oradan kalkması lazım, artık kat kat yükselir hale geldi.” dedi.  Haber Merkezi
 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli