BASKİ Su baskınlarına anında müdahale Etti
Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar nedeniyle BASKİ ve İtfaiye´de alınan tedbirler ve ekiplerin hazır bekletilmesi vatandaşların mağduriyetlerinin anında giderilmesi konusunda etkili oldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Temmuz 2018 - Pazartesi 18:09
Güncelleme: 02 Temmuz 2018 18:09
BASKİ Su baskınlarına anında müdahale Etti

Balıkesir il genelinde son bir kaç gündür devam eden yağışlar özellikle merkez ilçeler Altıeylül ve Karesi´de bazı vatandaşların mağduriyetine sebep olurken; gerek BASKİ gerekse İtfaiye ekipleri gelen ihbarları anında değerlendirerek mağduriyetler ortadan kaldırıldı.
Özellikle kısa adı BASKİ olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak 27 Haziran Çarşamba günü yaşanan yoğun yağış sebebiyle; Altıeylül ilçesinde 56 ve Karesi ilçesinde 72 olmak üzere, toplam 128 su baskınıyla ilgili şikâyet bilgisi ulaştığını açıkladı. Gelen şikayetlere 6 iş makinesi, 43 personel ile ivedi bir şekilde müdahale edilirken vatandaşların mağduriyetinin vakit geçirilmeksizin giderildiğini duyurdu.
Yine merkez ilçelerde meydana gelen su baskınlarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler müdahale ederken; Karesi içesinde 35, Altıeylül ilçesindeyse 25 ayrı adreste yaşanan su baskınları itfaiye ekiplerince müdahale edilerek vatandaşların mağduriyetleri giderildi.
27 Haziran Çarşamba günü Meteoroloji kaynaklarından alınan biliye göre metrekareye 17,6 kilogram/metrekare yağmur düştüğü öğrenildi. Haber Merkezi

  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
1

100 yaşındaki hayırsever Hacı Ahmet Gemici

2

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

3

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

4

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

5

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

6

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

7

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI