Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bayan Muhtardan ağaç kesimine büyük tepki

Bayan Muhtardan ağaç kesimine büyük tepki

Bandırma´da, gece yarısı operasyonuyla kesilen ağaç, mahallenin kadın muhtarını ayağa kaldırdı.

Bandırma´da, gece yarısı operasyonuyla kesilen ağaç, mahallenin kadın muhtarını ayağa kaldırdı.   
Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu, ?İmza topluyorum suç duyurusunda bulunacağım? dedi.
Bandırma İlçesinde bir inşaat firmasının inşaat yapacağı arsa önündeki kaldırımda bulunan bir ağacın kökünden kesilmesine mahalle muhtarı tepki gösterdi ve Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Haydar Çavuş Mahallesi Hacı Ali Sokak´ta inşaat hazırlığı yapan bir inşaat firması iddiaya göre geceleyin kaldırımda bulunan 55 yaşındaki çınar ağacını kökünden kestikten sonra boş kalan yeri molozla doldurdu. Olaya mahalle halkıyla birlikte mahallenin kadın muhtarı ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu tepki gösterdi.
Her kestikleri ağaç için bir tane değil, o sokağı komple ağaçlandırmasının gerektiğini belirten Muhtar Nur Hancıoğlu ?Cezai yaptırımın uygulanması gerekir. Duyduğuma göre ağaç kesmenin cezası bir buçuk liraymış. O zaman verelim bir buçuk lira kestirelim. Yok öyle bir dünya cezaların caydırıcı olması gerekir. O zaman herkes kafasına göre beğenmediği ağacı kessin. Şu anda imza topluyorum. Hem Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurunda bulunuyorum, hem Bandırma Belediyesi´nden o sokağın komple ağaçlandırılmasını istiyoruz. Bu yönde bir talebimiz var? diye konuştu.
Muhtar Hancıoğlu, mahallesinde 1935 yılında dikilen 82 yıllık anıt ağacın tescilli olması nedeniyle önünde inşaat yapılmasına rağmen bir zarar görmediğini belirti ve Bandırma´da bulunan diğer anıt ağaçların tescil edilerek kesilmekten kurtarılmalarını istedi. Haber: Erdem Özcan



gürcan yayıkçı
28.10.2017 09:00:18
Ağaçı kestiren kimse öyle bir ağır bir ceza almalı ki herkeze güzel örnek olmalı. Belediyemi, savcılıkmı kim verirse versin bir daha ağaç kesmenin ne kadar pahalı olduğunu anlasın.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false