BBB, Körfez Bölgesi’nde otobüs sayısını 100’e yükseltti
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’nde toplu ulaşım kalitesini daha fazla yükseltmek amacıyla 25 adet Otokar Marka Centro model aracı, filosuna kattı.
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Kasım 2022 - Perşembe 20:58
Güncelleme: 17 Kasım 2022 21:34
BBB, Körfez Bölgesi’nde otobüs sayısını 100’e yükseltti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Bölgesi’nde toplu ulaşım kalitesini daha fazla yükseltmek amacıyla 25 adet Otokar Marka Centro model aracı, filosuna kattı. 
Mevcut 75 adet araç sayısı, euro6 küçük otobüslerin hizmete girmesi ile birlikte 100’e çıktı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı ve Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.’nin, Edremit Otogarı’nda tanıtımını gerçekleştirdiği otobüsler; Edremit, Havran, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde hizmet verecek. 
Körfez Bölgesi’nin coğrafi yapısı, sokakların dar ve eğimli olması, sınıfında yüksek tavan ölçülerine sahip ve alçak tabanlı engelli uyumlu olması sebebiyle tercih edilen otobüsler, minibüs boyutlarında olup 6.6 metre uzunluğunda ve 18 oturan 19 ayakta toplam 37 adet yolcu kapasitesi ile otobüs statüsünde. Euro 6 motorun tercih edilmesinin nedeni ise benzinli araçlara göre % 30 yakıt tasarrufu sağlaması, % 25 daha az karbondioksit salımı ve çevreci olması. 
Haber Merkezi
 

  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı