BBB’nin Güneş Santralleri binlerce ağacı kurtarıyor
Avlu, enerjisini güneşten alacak
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe 15:09
Güncelleme: 18 Ocak 2024 15:18
BBB’nin Güneş Santralleri binlerce ağacı kurtarıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Başkan Yücel Yılmaz’ın “İnsana ve doğaya saygılı şehir” vizyonuyla çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde sürdürülebilirliği artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi; Karizma Pazar Yeri ve Çayırhisar Yerleşkesinin ardından Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor.

ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 48’İNİ KARŞILAYACAK
Bin metrekarelik çatı yüzeyine kurulacak güneş enerji santraliyle yıllık yaklaşık 138 bin 625 kWh enerji üretilecek. Santral, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde yer alan NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak.

KARBONSUZ KENT HEDEFİNE KATKI
Yılda 5 bin 545 ağaç dikmeye eş, çevre için pozitif bir değer oluşturacak güneş enerji santrali, yıllık yaklaşık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.


 

  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret