Bebek pinalar!
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı,
Erdek Haber
Yayın: 15 Ekim 2025 - Çarşamba 11:03
Güncelleme: 15 Ekim 2025 11:03
Bebek pinalar!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, insanların, pinaları yeterince tanımadığını, bu nedenle bir yandan bunları bilinir kılmaya çalıştıklarını, bilinçsiz kullanılan balıkçı ağlarının pinalara zarar verdiğini, kıyı dalgaları, bilinçsiz dalış faaliyetleri, limanlar, barınak gibi yerlerin de onlara zarar verdiğini açıkladı.

BEBEK PİNA SAYISI ARTTI

Proje kapsamındaki son incelemeler sonucu elde edilen verileri de aktaran Sarı, son dalışlar sonrasında gördükleri manzara karşısında çok heyecanlandıklarını belirtti. Sarı, “Hattımızın içinde geçen sefer 4 bebek pina tespit etmiştik. Bu sefer 6 bebek pinayı daha belirledik. İstasyon dışında da bebek pinalar da vardı. En küçük bebek pinanın iki tırnak büyüklüğünde olduğunu gördük. Onun hayata tutunmuş olması, Marmara Denizi’nin hayata ne kadar sarıldığını gösteriyor” diye konuştu.

Müsilaj, kirlilik ve kıyıların tahrip edilmesiyle Marmara Denizi’ne çok kötü davranıldığına dikkat çeken Sarı, “Ama Marmara, halen bütün canlılığıyla ayakta durmaya, direnmeye devam ediyor. O minicik pinacıklar büyüyecekler. Müsilaj, kirlilik, başka nedenler onlara zarar vermezse, yetişkin pinalar gibi deniz suyunu filtre ederek Marmara’ya yardımı sürdürecekler. Umut olacaklar. Şu an ölçtüğümüz bütün pinalarda aynı hızda büyümenin devam ettiğini gördük. Biz, Marmara’ya dair büyük umut duyuyoruz. Bu umudu da herkesle paylaşmak istiyoruz.”

Anahtar Kelimeler: Bebek pinalar!
  • Çarşamba 20.7 ° / 10 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 11 ° false
  • Cuma 20.5 ° / 10.4 ° false
1

Büyükşehir Marmara Adası’nda muhtarları dinledi

2

Bebek pinalar!

3

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’den internet üzerinden Ayvalık zeytinyağı alacak olan tüketicilere uyarı!

4

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN İKLİM DOSTU BİR ŞEHİR OLMAK ADINA BÜYÜK ADIM

5

Akın: “Yolları değil, gönülleri de birbirine bağladık”

6

TARİHİ YAPI OTOPARKI MI?

7

TÜRK YILDIZLARI BANDIRMA SEMALARINDA BÜYÜLEDİ