BEDAVA TUVALETE DAYANAMADI
Bandırma tarihi Haydar Çavuş cami yakınında Saatçiler Caddesi’nde bulunan ve yaklaşık 100 yıl kadar eski çarşı tuvaleti, ekonomik kriz nedeniyle kapandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 30 Ekim 2024 - Çarşamba 11:39
Güncelleme: 30 Ekim 2024 11:39
BEDAVA TUVALETE DAYANAMADI

Bandırma tarihi Haydar Çavuş cami yakınında Saatçiler Caddesi’nde bulunan ve yaklaşık 100 yıl kadar eski çarşı tuvaleti, ekonomik kriz nedeniyle kapandı. Cami bahçesi içinde yaklaşık 6 yıl önce yapılan ve musalla taşına çok yakın yapıldığı için de tenkit edilen cami bahçesi tuvaleti, 31 Mart seçimleri öncesi 5 lira olan ücretini ani bir kararla kaldırarak bedava hizmet vermeye devam etmişti. Ancak cami bahçesi tuvaleti bedava olunca tarihi çarşı tuvaleti müsteciri ekonomik sıkıntıya düştüğü ve daha fazla dayanamayınca kapatmak mecburiyetinde kaldığı sanılıyor. Bugün kapalı olan çarşı tuvaletinin esaslı bir yenilemeden geçirilerek halkın hizmetine BEDAVA olarak hizmet vermesi isteniyor. 

HABERİN İÇİNDEN: Saatçiler Caddesi’ndeki tuvalet ilk yıllarında sadece erkeklere hizmet veriyordu. Kapı üstünde İznik çinileriyle “HALA” yazıyordu. Halkın dilinde “HELA” olarak söylenirdi. Sonunda erkek-kadın tuvaleti olarak bugüne kadar gelmişti. 

Erdem ÖZCAN

Anahtar Kelimeler: BEDAVA TUVALETE DAYANAMADI
  • Perşembe 15.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 14.6 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

CHP Erdek Kadın Kolları’ndan Laiklik Vurgusu: “Laiklikten Asla Vazgeçmeyeceğiz”

2

EMITT’in gözbebeği Balıkesir oldu

3

SAHİL GÜVENLİK’TEN HAYAT KURTARAN TAHLİYE

4

Akın: “Deprem gerçeği unutulmamalıdır”

5

YEMMAK Teknik Müdürü Yazıcı: “Yabancı sermaye ülkemize gelmiyor”

6

Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru

7

Elif Kumal'ın otopsi raporu çıktI