BGC´de renkli konuklar
Tuna ve Gündeğer, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ndeydi
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Kasım 2017 - Çarşamba 05:32
Güncelleme: 29 Kasım 2017 05:32
BGC´de renkli konuklar

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC), ?Cemiyet Günleri? kapsamında, Bandırma´nın yetiştirdiği iki önemli müzisyen olan Bedri Tuna ve Emin Gündeğer´i ağırladı.
Müzisyen bir aileden gelen kemancı Emin Gündeğer, kendi kendisini yetiştirdiğini, ülkemizin çok tanınmış şarkıcılarına eşlik ettiğini vurgularken, ?Bir dönem, Bandırma´daki Türk Sanat Müziği Topluluğu´nun şefliğini yürüten Burhan Durucu´dan ve ünlü bestekâr Avni Anıl´dan çok şey öğrendim? dedi.
Bandırma´da yeni müzisyenlerin yetişmesi için belediyenin yönetiminde bir konservatuvar kurulmasının yararlı olacağına dikkati çeken, 1971 yılı Bandırma doğumlu Gündeğer, ?Bandırma, ne yazık ki kendi çocuklarına yeterince sahip çıkmıyor? diye konuştu.
72 yaşındaki solist Bedri Tuna ise yaklaşık 50 yıldır müziğin içinde bulunduğunun altını çizerken, ?Çok çeşitli kentlerde solistlik yaptım. Bandırma´nın eski Türk Sanat Müziği kültürü çok daha zengindi. Şimdi o kültür pek kalmadı? dedi.
Etkinlik sırasında hazır bulunan Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen de derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: renkli konuklar
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak