BGC´den 10 Ocak mesajı
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), basın çalışanlarının sosyal haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin 57´nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Ocak 2018 - Çarşamba 17:35
Güncelleme: 10 Ocak 2018 17:35
BGC´den 10 Ocak mesajı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), basın çalışanlarının sosyal haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin 57´nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü daha zor koşullarda kutluyoruz. Bölgenin, ilin sesi, gözü, kulağı olan yerel medya ile yaygın basında görev yapan gazeteciler alın terinin karşılığını hiçbir şekilde alamıyor, göremiyor. Basın sektöründeki yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle işsizlik tehlikesi ise her geçen gün daha da artıyor.
Üstelik gazetecilerin elinde kalan belki de tek kazanım olan yıpranma süresi ile ilgili yeni bir düzenleme gündeme geldi. Meslektaşlarımızın 2008 yılı öncesi 5 yıl olan yıpranma süresi, basın kartı şartına bağlanılarak 2,5 yıla indirilmişti. Şimdi bu sürenin fiilen 2 yılın altına inmesi söz konusudur.
Zor şartlarda, 24 saat özveriyle görev yapan basın çalışanları çok daha iyi olanaklarda çalışmayı, emekliliğinde daha iyi yaşamayı hak ediyor. Bunun için tüm basın çalışanlarının 57 yıl önce olduğu gibi dayanışma içinde olması ve hakları için mücadele etmesi gerekiyor.
Tüm zorluklara karşın 2017´nin gazetecilerin yılı olmasını ve 10 Ocak´ların yeniden bayram havasında kutlanmasını diliyoruz."
"DAİMA HALKIN HİZMETİNDEYİZ"
57 yıl önce 4 Ocak 1961 yılında kabul edilen 212 yasa ile gazetecilere önemli haklar sağladı. Basın çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştiren ve sosyal haklarını güvence altına alan bu yasaya karşı çıkan gazete sahipleri, 3 gün boyunca gazete çıkarmama kararı aldı. Gazete çalışanları da bu gelişme karşısında, 10 Ocak 1961 tarihinde Valiliğe kadar yürüdü. Ardından toplumu habersiz bırakmamak için 3 gün boyunca "Basın" isimli bir gazete çıkardı. İlk sayısı "Daima halkın hizmetindeyiz" başlığıyla çıkan Basın gazetesi, günlük 100 binlik tirajı geçince gazete sahipleri yasayı kabul etmek zorunda kaldılar. 10 Ocak bu tarihten sonra Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandı.
12 Mart 1971 askeri müdahalesinden sonra çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak tarihi, "Bayram "olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandı.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Ocak mesajı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü