Bıçaklar kurban için hazırlanıyor
Kurban Bayramı´na ilk hazırlık, kesilecek kurbanın alınması ve kurbanlığın kesileceği bıçak ve satır gibi kesici aletlerin tedarik edilmesiyle başlıyor.
Erdek Haber
Yayın: 31 Ağustos 2017 - Perşembe 18:26
Güncelleme: 31 Ağustos 2017 18:26
Bıçaklar kurban için hazırlanıyor

Kurban Bayramı´na ilk hazırlık, kesilecek kurbanın alınması ve kurbanlığın kesileceği bıçak ve satır gibi kesici aletlerin tedarik edilmesiyle başlıyor. Küçük ve büyükbaş kurbanlık alan vatandaşlar, ikinci iş olarak gittikleri bıçakçılarda, ya yeni ürün satın alıyor, ya da ellerinde bulunan eski bıçaklarını ve satırlarını biletiyorlar. Yoğun talep, yıl içinde fazla hatırlanmayan bıçakçıların yüzünü güldürürken, esnaf gelen taleplere cevap vermeye çalışıyor.

Buna paralel olarak her yıl olduğu gibi Erdek´te havuzlu meydanda tezgahlarını kuran bıçakcı esnafı kurban bayramı arefesinde bıçakları biliyor. Havuzlu meydanda tezgahını kuran esnaf yaptıkları açıklamasında ?Vatandaşımız bugünlerde elindeki bıçaklarını bize getirerek ucunu açtırıyor, biletiyor ve kurban kesimine hazırlıyor. Biz de elimizden geldiğince müşterilerimizin işini görmeye çalışıyoruz. Bir bıçağı yaklaşık 2 liradan bilerken, satırı 3,5, nacak ve balta gibi aletleri ise 5 liraya bileğliyoruz. Ancak geçen yıllara oranla bu sene işlerimiz düşük yinede  Allah bereket versin" dediler.

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı