Bilgisayar kullanıcıları dikkat....
Bilgisayar karşısında uzun süre çalışmak göz kuruluğuna sebep oluyor. Uzmanlar, bilgisayar karşısında uzun süre bulunmanın göz yorgunluğu ve göz kuruluğuna sebep olduğunu söylüyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Haziran 2013 - Cumartesi 12:00
Güncelleme: 29 Haziran 2013 12:00
Bilgisayar kullanıcıları dikkat....
Bilgisayar karşısında uzun süre çalışmak göz kuruluğuna sebep oluyor.
Uzmanlar, bilgisayar karşısında uzun süre bulunmanın göz yorgunluğu ve göz kuruluğuna sebep olduğunu söylüyor.
Teknolojik cihazlar, bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan sağlığı tehdit ediyor. Gerek iş yerinde gerek evde ya da internet kafede bilgisayar karşısında saatler geçirilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu sağlık sorunlarının başında ise göz rahatsızlıkları geliyor. Uzun süre bilgisayar ekranına bakanlar kişilerde göz kuruluğu,  kızarıklık, batma, yorgunluk gibi sağlık sorunları görülüyor.
Uzmanlar rahatsızlıktan korunmak için ekrandan olabildiğince uzak durmayı tavsiye ediyor.
Göz Hastalıkları Uzmanı  Op. Dr. Haydar Gölemez ; özellikle son dönemlerde bilgisayar kullanımının arttığını hatırlattı. Klimalı ofis ortamların da çalışanların sayısının yükseldiğine de değinen Gölemez, bunun göz yorğunluğu  sendromunu ortaya çıkardığını belirtti.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 34.9 ° / 18.8 ° false
  • Cuma 32.6 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdek CHP'de Seçim Takvimi Başladı

2

Birey Koleji'nden bir başarı daha

3

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’ndan Delege Seçimi Mesajı: “Güçlü Örgütlerle İktidara Yürüyoruz”

4

Ahmet Akın’dan Balıkesir’e Tarihi Müjde! BADO Seferleri Başlıyor

5

Büyükşehir’den Çocuklara Fırsat Eşitliği Sağlayan Atölyeler

6

Erdekli avukat Değirmenci’den ikinci kitap

7

Manyas Kaymakam Vekili Coşkun Topuz Göreve Başladı