?Bir Zamanlar Bandırma? görücüye çıktı
Dört ciltten oluşacak kitabın birinci cildi Bandırmalılarla buluştu
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Mart 2019 - Pazartesi 19:29
Güncelleme: 25 Mart 2019 19:29
?Bir Zamanlar Bandırma? görücüye çıktı

Bandırma Belediyesi´nin kültür hizmetleri kapsamında yayınlanan ?Bir Zamanlar Bandırma? isimli kitap, tanıtım toplantısıyla Bandırmalılarla buluştu. Eski iskeledeki belediye nikah salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Bandırma´nın eski fotoğraflarından oluşan ve hazırlık çalışmaları yaklaşık 3 yıldan beri sürdürülen kitabın 4 ayrı bölümde tamamlanması planlanıyor.
Tanıtım toplantısı yapılan kitabın birinci bölümünde, 1892-1937 yıllarını kapsayan 360 fotoğraf yer alıyor.
Kitabın birinci bölümünde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Misafir Öğretim Görevlisi Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu ve Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hakan Çağatay tarafından hazırlanan Bandırma´nın geniş bir tarihçesi bulunuyor.
Kitabın hazırlık çalışmaları İsmail Ülker´in editörlüğünde Edip Bülent Volkan, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara ve FeyzaÜlker´den oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirilirken, grafik tasarımı Taylan Ülger tarafından yapıldı.
Tanıtımda konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, 5 yıllık dönemde Bandırma´ya çok sayıda çivi çaktıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Çağdaş bir kent oluşturmak için sadece festivallerde değil, bütün bir yıla yayılan sanat ve kültür etkinlikleriyle ve insana yapılan yatırımlarla sosyal yaşamı canlı, insanları sevgi ve kardeşlik bağlarıyla kenetlenmiş insanlarımızı kitapla buluşturmak amacıyla çalıştık. Belediye meclis üyelerime ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Farklı konumlarda bastırdığımız 28 kitabı bir süreçte kentimize kazandırdık. Bandırma, bölgemizin başkenti ve sosyal belediyecilikte fark yaratan bir belediyedir. Bandırma´nın eski fotoğrafları, 20 yıl önce, Durgut Ergin´in belediye başkanlığı döneminde de gerçekleşmişti. Şimdi de Osmanlı döneminden, işgal günlerine ve Cumhuriyet dönemine uzanan fotoğrafları içeren bu kitap, gelecek kuşaklara ışık tutacaktır. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen, kitabın editörü İsmail Ülker, Edip Bülent Volkan, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara ve Feyza Ülker´e teşekkür ediyorum.?
Haber Merkezi

  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

2

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

3

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

4

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

5

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

6

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

7

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu