Tarih: 22.10.2013 00:00

Bisikletle Erdeke geldiler

Facebook Twitter Linked-in

Bisikletiyle 15 Haziran`da Fransa`nın Montoir kentinden yola çıkan Thierry ve Michele isimli çift, geçtiğimiz Pazar günü Çanakkale`den Erdek`e geldiler.
Çeşme`den Türkiye`ye giriş yaptıklarını söyleyen Fransız çift 15 Haziran`da Fransa-Montoir`den çıktıkları bisiklet yolculuğunda Erdek`e kadar 6080 kilometre pedal çevirdiklerini söylediler.
Almanya, Avusturya, Macaristan, Yugoslavya ve Yunanistan gibi ülkeleri bisikletiyle gezdiklerini ifade eden Fransız çift, Türkiye`den sonra uçakla Tayland`a gideceklerini açıkladılar.
Fransa`da Grafikerlik yaptığını anlatan Thierry, bayan arkadaşının mesleğinin öğretmen olduğunu bildirdi.
Türkiye`yi ve Türk insanını çok metheden Thierry, şunları anlattı: "Daha önceden Türkiye`yi tanımaya karar vermiştim. 15 Haziran 2013 tarihinde bayan arkadaşımla birlikte Fransa`dan yola çıktık. Gittiğim ülkelerde değişik kültürler ve değişik insanlar tanımam beni mutlu ediyor. Türkiye`ye gelene kadar 6080 kilometre pedal çevirdik. Türkiye`ye, Çeşme İlçesinden giriş yaptık. Çeşme`den sonra sırasıyla İzmir, Bergama, Çanakkale`yi gezdikten sonra şimdi Erdek`teyiz. Erdek`ten ayrıldıktan sonra Bursa ve Yalova üzerinden İstanbul`a ulaşıp oradan da uçakla Tayland`a gitmeyi hedefledik." dedi.
Bisikletle dolaşmanın çok zor ama eğlenceli olduğunu dile getiren Thierry ve Michele çifti, "Yılların birikmiş yorgunluğunu atıyoruz. Türkiye`nin yeşilliklerini ve doğasını çok beğendik." şeklinde konuştu.
Thierry ve Michele, ilçemizde bir süre dinlendikten sonra bisikletiyle İstanbul`a gitmek üzere Bursa`ya hareket ettiler.
Fransız çift geldikleri Erdek`te kendilerine Ecdat Kornet Dondurması ikramında bulunulurken, sunulan ikrama teşekkür ettiler.
Haber : Taygun Ertan               



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —