Bölgemiz balıkçı tekneleri uluslararası sulara açıldı
Erdek Karşıyaka, Çakıl ve Kestanelik Mahallelerine kayıtlı toplam 140 balıkçı teknesi Ege Denizi´ne açıldı.
Erdek Haber
Yayın: 28 Temmuz 2017 - Cuma 20:15
Güncelleme: 28 Temmuz 2017 20:15
Bölgemiz balıkçı tekneleri uluslararası sulara açıldı

Erdek Karşıyaka, Çakıl ve Kestanelik Mahallelerine kayıtlı toplam 140 balıkçı teknesi Ege Denizi´ne açıldı. 

Ege Denizi´nde 15 Temmuz itibariyle uluslararası sularda trolle su ürünleri avcılığının açılması nedeniyle Erdek´e bağlı Karşıyaka, Çakıl ve Kestanelik Mahallelerinden toplam 140 tekne Ege Denizi´ne gitti.
Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Ege Uluslararası deniz sahasının, 15 Temmuz tarihi itibariyle trolle su ürünleri avcılığına açılması sebebiyle Liman Başkanlığımızın yetki alanından 140´a yakın trol teknesi avcılık için Ege Denizi´ne açılmışlardır. Bunun ciddi bir istihdam gücü vardır. Tayfasıyla, gemi adamı ile ciddi bir iş istihdamı söz konusudur. Ayrıca bunlar ülkemize artı değer oluşturan faaliyetlerdir? diye konuştu.
Edinilen bilgiye göre teknelerde üniversite öğrencilerinin de okul bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Avlanma Teskeresi alarak balıkçılık yaptığı öğrenildi.

Haber: Ahmet Pesen

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı