Tarih: 23.01.2013 00:00

Bölgemiz milletvekilleri mecliste ne yaptı?

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Politika Gazetesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin resmi internet sitesindeki verilere dayanarak derlediğini açıkladığı bilgiler ışığında, Balıkesir Milletvekillerinin seçildiklerinden bugüne kadar sergiledikleri "Meclisteki verimlerini" haber yaptı. 
İyi bir araştırma örneği gösteren Balıkesir Politika Gazetesi, elde ettiği verilerden, iktidar milletvekillerinin meclisteki verimlerini zayıf olarak değerlendirirken, muhalefet milletvekillerini ise soru önergesi yarışı yaptığını gözler önüne serdi.
İşte! Milletvekillerinin verimlilikleri
AKP Milletvekili A. Edip Uğur
Kürsüden uzak duruyor
AK Parti Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, 24. Dönem`de herhangi bir kanun teklifi sunmadı. Anayasa`da değişiklik yapılmasıyla ilgili hazırlanan bir kanun teklifine imza attı. Dönem içinde yazılı ve sözlü herhangi bir soru önergesi vermedi. İlk imza sahibi olduğu Meclis genel görüşme önergesi bulunmuyor. Mecliste genel görüşme talep eden herhangi bir önergeye de imza atmadı. Edip Uğur, aynı dönem içinde Mecliste soruşturma önergesi vermedi, verilen soruşturma önergelerinde de imzası yer almıyor. Uğur`un araştırma ve gensoru önergeleri de yok.
Uğur, Meclis kürsüsünde bir kez konuştu. 12 Aralık 2011 tarihinde 2012 yılı bütçe kanununa ilişkin düşüncelerini aktardı. Uğur`un genel kurulda başkaca bir konuşması yok.
AKP Milletvekili Cemal Öztaylan
Mecliste susuyor, Bandırma`da konuşuyor
AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`ın ilk imzasını taşıyan herhangi bir kanun teklifi yok. İmzasının yer aldığı iki kanun teklifi ise T.C. Anayasası`nda değişiklik yapılması hakkında tekliflerden oluşuyor.
Öztaylan`ın yazılı veya sözlü soru önergesi bulunmuyor. İmza koyduğu bir adet Meclis araştırma önergesi ise 135 milletvekilinin imzasıyla verilen yasadışı telefon ve ortam dinleme iddialarının araştırılmasıyla ilgili. Cemal Öztaylan`ın Meclis genel kurulunda bir konuşması da bulunmuyor.
AKP Milletvekili Ali Aydınloğlu
Mecliste iki kez konuştu
AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`nun ilk imzası bulunan bir kanun teklifi yok. İki kanun teklifine imzası bulunuyor. Bunlardan biri kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, diğeri ise Elektrik Piyasası Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu`nda değişiklik yapılmasına dair bir kanun teklifi.
Aydınlıoğlu`nun yazılı ya da sözlü soru önergesi bulunmuyor. İlk imza sahibi olduğu ya da imza attığı bir genel görüşme önergesi, meclis soruşturma önergesi, araştırma ve gensoru önergeleri de yok. 
Aydınlıoğlu, iki kez Meclis genel kurulunda konuştu. 2013 yılı merkezi yönetim bütçe kanunuyla ilgili 16 Aralık 2012`de genel kurulda konuşan Aydınlıoğlu, bir kez de 18 Ekim 2011`de genel kurulda grup önerisiyle ilgili söz aldı.
AKP Milletvekili Tülay Babuşcu
Genel Kurulda konuşmadı
AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu`nun ilk imzasını taşıyan bir kanun teklifi yok. 
Babuşcu bu dönemde iki kanun teklifine imza attı. Bunlardan biri T.C. Anayasası`nda değişiklik yapılması, diğeri Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Kanunu`nda değişiklik yapılması hakkında.
Yazılı ve sözlü soru önergesi bulunmayan Babuşcu, 24. Dönem´de herhangi bir genel görüşme talebinde bulunmadı, soruşturma önergesi de vermedi. Babuşcu`nun ilk imzasını taşıyan bir araştırma önergesi yok. Çeşitli milletvekillerinin hazırladığı araştırma önergelerinin 4`ünde imzası bulunuyor. Bunlar yasadışı telefon ve ortam dinleme, üstün yetenekli çocukların keşfi, zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ilgili sorunlar, bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımındaki risklerle ilgili.
Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olan Babuşcu, bu dönemde Meclis genel kurulunda herhangi bir konuşma yapmış değil.
MHP Milletvekili A. Duran Bulut
Soru önergesi rekoru MHP`li Bulut`ta
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, bu dönemde üç ayrı kanun teklifi verdi İlk imzasının bulunduğu kanun tekliflerinden ikisi Yüksek Öğrenim Kurumları Teşkilat Kanunu`nda değişiklik yapılması hakkında, birisi de Altınova`nın ilçe olmasıyla ilgili.
Bulut`un sözlü soru önergesi bulunmuyor. Yazılı olarak verdiği soru önergelerinin sayısı ise 304.
Bulut´un ilk imzasını taşıyan bir genel görüşme önergesi yok, İki MHP Milletvekilinin 6292 sayılı kanunla ilgili verdikleri genel görüşme önergesinde imzası yer alıyor.
Bulut, 24. Dönemde YGS sınavındaki başarısızlığın nedenleri, öğretmenlerin sorunları ve emeklilerin sorunlarıyla ilgili üç ayrı araştırma önergesi sundu.
Bulut`un 2 Kasım 2012 tarihli bir gensoru önergesi de bulunuyor. Önerge, Gazi Yerleşkesi, Orman Genel Müdürlüğü arazisi ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü`ndeki hafriyat alanlarının devriyle ilgili kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla ilgili. 
CHP Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova
92 soru önergesi 7 kanun teklifi
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın ilk imzasını taşıyan 7 ayrı kanun teklifi var. Bunlardan ikisi YÖK Kanunu`nda değişiklikle ilgili. Diğerleri, doğal afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Teşvik Kanunu`nda değişiklik talebi, Büyükşehir Belediyesi Kanunu`nda değişiklik, İl Özel İdareleri ve Belediyelere genel bütçe gelirlerinden pay verilmesiyle ilgili kanunda değişiklik, 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Kanunu`nda değişiklik yapılmasıyla ilgili.
Akova, bu dönemde üç ayrı sözlü soru önergesi de verdi. Sözlü soru önergeleri, Van kedileri üzerindeki deprem etkisi, Balya - Güngörmez yolunun yapımı ve Bursa - Balıkesir - İzmir hızlı tren projesiyle ilgili.
24. Dönem`de 92 adet yazılı soru önergesi bulunan Nedret Akova`nın ilk imzasını taşıyan bir Meclis genel görüşme önergesi bulunmuyor. Akova`nın Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu`nun imzasını taşıyan Suriye`deki karışıklıkla ilgili görüşme önergesinde imzası yer alıyor.
Soruşturma önergesi vermeyen Akova, 111 Milletvekilinin, bazı milletvekillerinin yargılanmaları konusunda dokunulmazlıkların kaldırılması için Başbakanın yargıya talimat verdiği iddiasıyla ilgili soruşturma önergesine imza attı. Akova`nın ilk imzasını taşıyan 7 ayrı araştırma önergesi bulunuyor. Önergeler, Eğitim Fakültesi mezunları ve öğretmenlerin sorunları, cinsiyet eşitliğinin sağlanması, aile içi şiddetin nedenleri, Kazdağları`ndaki orman yangını, zeytin ve zeytinyağı sektörü, tutuklu milletvekillerinin yargılama süreçleri hakkında. Akova`nın imza koyduğu iki gensoru önergesi de bulunuyor. Bunlar, dış politikadaki tehlikeler, ulusal çıkarların zedelenmesi ve dış politikadaki uygulamaların halktan gizlenmesi iddiası ve gıda, tarım, hayvancılık politikalarındaki uygulamalarla üreticinin sıkıntıya sokulmasıyla ilgili.
CHP Milletvekili Namık Havutça
Araştırma önerge sayısı oldukça fazla
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın ilk imzasını taşıyan 10 ayrı kanun teklifi bulunuyor. 
Bunlar, YÖK Kanunu`nda değişiklik, Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Kanunu`nda bir maddenin değiştirilmesi, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu`nun bir maddesinde değişiklik, TSK Personel Kanunu`nda değişiklik, Asgari Ücretle Çalışanlara Aile Yardımı Yapılması ve 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu`nda değişiklik, Devlet Memurları Kanunu`nda değişiklik, Askeri Darbe Rejiminin Kararları ve Kanunları ile Mağdur Olanlara ve yakınlarına maddi manevi tazminat verilmesiyle ilgili kanun tekliflerinden oluşuyor.
Havutça, toplam 38 kanun teklifine de imza koymuş durumda olup 11 sözlü, 107 adet de yazılı soru önergesi mevcut. Meclis soruşturma önergesi vermeyen Havutça`nın 111 Milletvekilinin verdiği bazı milletvekillerinin yargılanmaları ve dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında Başbakanın yargıya müdahale ettiği iddiasıyla ilgili verilen soruşturma önergesinde imzası yer alıyor.
Havutça`nın hazırladığı 15 ayrı araştırma önergesi de mevcut. Bunlar balıkçılık sektörünün sorunları, Güney Marmara`nın su kaynakları, TSK personelinin sorunları, bor madenciliğindeki sorunlar, geçici işçiler, emeklilerin sorunları, Balıkesir SEKA, engelli vatandaşların sorunları, İLKSAN üyesi öğretmenlerin sorunları, beyaz et sektörü, tarım girdi maliyetleri ve Marmara Denizindeki kirlilik gibi konulardan oluşuyor. 
Havutça, bu dönemde Meclis Başkanlığı`na verilen 295 ayrı araştırma önergesine de imza atmış durumda.
İlk imzasını taşıyan bir gensorusu bulunmayan Havutça`nın, ortak verilen gensoru önergelerinden 4`ünde imzası yer alıyor. Bunlar, yargı bağımsızlığının korunmaması, Deniz Feneri soruşturması, ulusal çıkarlarla bağdaşmayan dış politika ve bor tuzlarının aranması, işletilmesiyle ilgili yasaklı kişilerin kamu ihalelerine girmesi iddialarından oluşuyor.
Havutça, bütçe görüşmeleri sırasında defalarca kürsü hakkını kullanırken, gündem dışı konuşmalarda da kürsüye en çok gelen milletvekilleri arasında.
CHP Milletvekili H.Ahmet Gümüş
Meclise verdiği soru önerge sayısı 39
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş`ün ilk imzasını taşıyan bir kanun teklifi bulunmuyor. Bu dönemde toplam 15 kanun teklifine imza attı.
Gümüş`ün bir adet sözlü önergesi var. Bu önerge, Doğu Anadolu Bölgesinin afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilere tarım sigortası fonundan destek verilmesiyle ilgili. Gümüş ayrıca 39 adet yazılı soru önergesi verdi.
Gümüş`ün genel görüşme önergesi bulunmuyor. 111 Milletvekili ile birlikte Başbakan hakkında Meclis soruşturması açılmasıyla ilgili verilen önergede imzası yer alıyor.
İlk imzasını taşıyan bir araştırma önergesi bulunmayan Gümüş, Meclis Başkanlığına verilen 74 adet araştırma önergesine imza attı.
Gümüş`ün izlenmekte olan dış politikanın tehlike ve gerçeklerden uzak olduğu iddiasıyla verilen gensoru önergesinde de imzası yer alıyor.
Bütçe Plan Komisyonu Üyesi olan Gümüş, bütçe görüşmelerinde çeşitli defalar genel kurula hitap etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —