Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Borsa-Oda sorunları ve önlemleri konuştu

Borsa-Oda sorunları ve önlemleri konuştu

Bandırma Ticaret Borsası-Bandırma Ticaret Odası işbirliğiyle istişare toplantısı düzenlendi.Ticaret Odası salonundaki toplantıda,

Bandırma Ticaret Borsası-Bandırma Ticaret Odası işbirliğiyle istişare toplantısı düzenlendi.Ticaret Odası salonundaki toplantıda, son dönemde gündemde yer alan ulusal ve yerel konuların bölgemize etkileri ve çözüm önerileri görüşüldü.
Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz ve Meclis Başkanı Funda Dedeoğlu’nun açış konuşmalarının ardından gündemin öncelikli ilk maddesi deprem konusu görüşüldü. Görüşmelerde, deprem öncesinde ve sonrasında, Bandırma’da alınması gereken önlemler ile afet sonrası gerçekleştirilmesi gerekenler hakkında istişare yapıldı.Türkiye’nin deprem bölgesinde bulunması ve Bandırma’nın “1. Derece Deprem Kuşağı”nda yer alması nedeniyle Bandırma’nın “Afet Strateji Planı” ve “Acil Afet Durum Planı”nın bir an önce hazırlanmasının zorunluluğuna dikkat çekildi. Bunun yanı sıra deprem sismik haritasının hazırlanması, yeni konut alanları için arsa probleminin çözümlenmesi, riskli yapıların dönüşümü ve halkın eğitimi konu başlıkları ele alındı.
Gündemin ikinci maddesini kuraklık oluşturdu. Türkiye’nin yer altı su fakirliği açısından birinci sırada olup, kuraklığın birinci afet konumunda bulunduğuna işaret edildi. Buna bağlı olarak da doğru su kullanım politikasının benimsenmesi ve bölgesel su yönetimi konularında uzman kişilerden destek alınması gerektiği vurgulandı.
Toplantıda, son gündem maddesi olarak tarım topraklarının korunmasının önemi ele alındı. Tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması, arazilerin potansiyellerine uygun şekilde değerlendirilmesi, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanım açısından esas olduğuna dikkat çekildi. Buna paralel şekilde, toprak ve su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi için yapılacak çalışmalarda toprağın dengesini bozan etmenlerin kontrol altına alınması ve tarımsal amaçlar dışındaki kullanımlar için uygun yer seçiminin gerektiği, mutlaka korunması zorunlu olan tarım arazilerinin belirlenmesi işlemlerinin ülke genelinde tamamlanmasının gerekliliği vurgulandı.
Toplantının sonunda, görüşülen konularla ilgili hazırlanan sonuç bildirgesi katılımcılar tarafından imzalandı.
Sonuç bildirgesinde yer alan kararların takibinin Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası tarafından yapılacağı bildirildi.H
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Borsa- sorunları önlemleri konuştu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı