Borsada görev paylaşımı Halit Sezgin yeniden başkan

Borsada görev paylaşımı Halit Sezgin yeniden başkan

Bandırma Ticaret Borsası organ seçimlerinde göreve getirilen yöneticilerin görev paylaşımı gerçekleşti.

Bandırma Ticaret Borsası organ seçimlerinde göreve getirilen yöneticilerin görev paylaşımı gerçekleşti. 14 kişiden oluşan Borsa meclisinin kendi arasında yaptığı seçimde Meclis Başkanlığına İsmail Tunçbilek, başkan yardımcılığına Cemal Erkan Soyyılmaz, yazman üyeliğe ise Recep Güngör getirildiler.
Ardından, İlçe Seçim Kurulu temsilcilerinin gözetiminde, gizli oyla gerçekleşen seçimde 14 meclis üyesi, Borsa yönetim kurulunu seçti. Buna göre yönetim kurulunda Halit Sezgin, Şükrü Funda, Ahmet Turan, Muzaffer Zengin ve Raif Ocak oybirliğiyle görevlendirildiler. Daha sonra yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı toplantıda Halit Sezgin başkanlığa, Şükrü Funda ve Ahmet Turan başkan yardımcılıklarına seçildiler. Yine gizli oyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) delegeliklerine Halit Sezgin, Şükrü Funda, Ahmet Turan, Muzaffer Zengin, Raif Ocak ve İsmail Tunçbilek, Disiplin Kurulu`na ise Ali Bilginer Kuşçu, Muzaffer Aras, Halil Çay, Ahmet Toygun, Mustafa Ayhan ve Coşkun Babadağ, 14`er oyla seçildiler. Disiplin Kurulu, kendi arasında yaptığı toplantıda başkanlığa Ali Bilginer Kuşçu`yu seçti.
Borsanın, 2 Mayıs 2013 günü gerçekleştirdiği genel kurulda meclis seçimi için Halit Sezgin ve Aydın Toygun`a ait iki liste yarışmıştı. Oylama sonunda Halit Sezgin`e ait liste 128 oyla seçimi kazanırken, Aydın Toygun`a ait listeye ise 52 oy çıkmıştı.
Borsanın yeni yöneticileri 4 yıl süreyle görev yapacak.
Önder Balıkçı