Tarih: 17.06.2015 14:57

BSM çocuklara disiplin konusunu aşılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) müzikle birlikte disiplin gibi konuları çocuklarımıza aşılıyor.
Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Müzik Bölümü öğrencilerinin 2014-2015 sezonu yılsonu gösterisi için hazırlamış olduğu dinleti gönülleri fethetti.
Piyano öğrencisi Onur Aksoy piyanonun eşsiz üstadı Wolfgag Amadeus Mozart´ın Türklerin Avrupa´da hayranlık uyandırdığı yıllarda Mehter Marşı´ndaki ritimlerden esinlenerek yazdığı La Majör piyano sonatının 3. Bölümündeki Türk Marşı´nı ve Richard Cleyderman´ın Marriage D´amor eserlerini yorumladı.
Zeynep Aylin Reyhan ise romen bando şefi Jovan İvanovic´in 1890 yılında bestelemiş olduğu Tuna Dalgaalrı eserini, keman öğrencilerinden Fatma Bilge Köç; W.A. Mozart´ın Rondo ve Gabriel Marie´den La Cinquantine eserini,BSM´nin en küçük piyanistlerinden Belinay Ürün W.A.MOZART´ın Alman Halk Ezgisi, Kuş Uçar, Halk Türküsü olan Kara Basma ve Mary´in Kuzusu şarkılarını, piyano öğrencisi Ecrin Aydemir Şili Halak Şarkısı Pol Perica, J.Offenbach´tan Can Can, Ludwig Van Beethoven´den 9.Senfoni´den bir bölüm yorumladı.
Piyano öğrencisi Şevval Aydın Fransız besteci George Bizet´in tutku dolu ölümsüz eseri Carmen Opera´sından Habanera bölümünü, W.A.Mozart´tan Allegro ve Henri Van Gael´den Kalbin Sesi eserlerini seslendirdi.
Keman öğrencisi Zeliha Sarıkaya Türk Müziğinin önemli bestecisi ve kemancısı Sadi Işılay´ın Sultan-ı Yegah Sirto eserini, yine keman öğrencilerinden Şule Tezel Alman besteci ve kemancı Oskar Rieding´in Si Minör keman konçertosu ve Orgçu Johann Pachelbell´in Canon isimli eserlerini yorumladı. Piyano öğrencisi Delfin Altınöz Ludwig van Beethoven´in dramatik ve aşk kokan yokluk hikayesi Für Elise eserini ve ardından operanın babası olarak bilinen Giuseppe Verdi´nin Rigoletto Opera´sından La Donne E Mobile isimli eserleri seslendirdi.
Genel Sanat Yönetmenliğini Müzik öğretmeni Yeliz Engin´in yaptığı konserde konuşan Engin ?Müzik dinlemenin ve müzikle uğraşmanın faydaları çok boyutludur. Müzik çocukların kendini ifade etme yeteneklerini geliştirir, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini artırır. BSM´de müzikle birlikte disiplin gibi konular çocuklarımıza yavaş yavaş aşılanıyor. Müzik akademik performansı da olumla etkiler. Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları; yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitimleri; stresin ve sıkıntının azaltılması yine müzikle başarılabilir.? dedi.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —