BTB’dan Daskyleion ziyareti
Bandırma Ticaret Borsası(BTB) yöneticileri, Bandırma’nın Ergili Mahallesi, “Hisartepe” bölgesinde yer alan Daskyleion antik kentini ziyaret etti.
Yayın: 05 Eylül 2024 - Perşembe 17:55
Güncelleme: 05 Eylül 2024 17:55
BTB’dan Daskyleion ziyareti

Bandırma Ticaret Borsası(BTB) yöneticileri, Bandırma’nın Ergili Mahallesi, “Hisartepe” bölgesinde yer alan Daskyleion antik kentini ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Başkan Yardımcısı Mehmet Aytekin, Yönetim Kurulu Üyesi Onur Eken ve Genel Sekreter Ertunç İşbay’a, Daskyleion kazı ekibi başkan yardımcısı, İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nihal Köseoğlu, antik kent ile ilgili bilgiler verdi. Ardından kazı bölgesi gezildi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “Daskyleion, hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir ören yeri. Çok çeşitli uygarlıkların yaşandığı bu antik kentin tüm unsurlarıyla gün ışığına çıkarılmasını temenni ediyorum. Daskyleion kazılarına emek verip hayatta olmayanlara rahmet diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, bu yılki Daskyleion kazıları için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeterli ödenek çıkmaması nedeniyle 10 kişilik bir ekiple 1 aylık sürede sadece bakım ve restorasyon ile depo çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Daskyleion ziyareti
  • Pazartesi 3.6 ° / -3.1 ° Güneşli
  • Salı 11 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 5.7 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

KAPIDAĞ’DA KAYIP ALARMI

2

Erdekspor 3 puanla döndü

3

Bandırmaspor yenilgiye alıştı

4

CHP Erdek İlçe Teşkilatı Kahvaltıda Buluştu

5

Kaymakam Göç’ten Erdek’e bakış

6

Kaymakam Hasan Göç’ten Yeni Erdek’e hayırlı olsun ziyareti

7

Danıştay’dan “Sokak Hayvanları Genelgesi”ne iptal!