Türkiye genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğuldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk 4 ayında toplam 46 kişi boğuldu. Ocak ayında 3, Şubat´ta 7, Mart´ta 8, Nisan´da ise 28 kişi boğularak hayatını kaybetti.
Nisan´daki 28 boğulmanın 23´ü Şanlıurfa´da meydana geldi
Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak hayatını kaybetti. Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında en çok boğulma olayı İstanbul 27, Mersin 21 ve Adana´da 18 yaşandı.
En çok boğulma olayının yaşandığı ilk 5 il arasında Antalya 17 ve Hatay´da 16 bulunuyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Haziran ayında tüm illere genel müdürlük imzasıyla boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için uyarıcı bir yazı gönderildiği, il ve ilçe emniyet müdürlüklerinin bu yönde çalışma yapmasının istendiği bildirildi.
Emniyetin, belediyelerden halka açık plajların ve buralardaki iş yerlerinin denetlenmesini, uyarı levhalarının kontrol edilmesini ve eksik varsa tamamlanmasını, cankurtaran hizmetleri gibi sorumluluklarını yerine getirilmesini istediği belirtilirken, boğulma vakalarının önüne geçmek için sivil toplum kuruluşları, AFAD, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleriyle ortak çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
Uyarılar için muhtarlarla görüşmeler yapıldığı vurgulanırken, müftülüklerle de görüşülerek bu uyarıların camilerde halka duyurulmasını sağladıklarını belirten emniyet yetkilileri "Toplum destekli projeler geliştirerek çocuk ve gençler için yüzme kursları ve yaz kampları düzenlendi" açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi