Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu kadar acımasız olmayın!

Bu kadar acımasız olmayın!

Bu feryada kulak verin!

Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi’ndeki, “Büyükbakraç” bölgesinde küçük bir lokanta işleten Fevzi Balkan’ın gözyaşları dinmiyor. “Fevzi Restoran”ı 2000 yılından bu yana işleten Balkan’ın, Erdek Belediyesi tarafından kendisine, “katı atık bedeli” ismi altında uygulanan para cezası belini büktü.

Eski polis emeklisi olup, halen 70 yaşında bulunduğunu belirten Fevzi Balkan, gözyaşları arasında şunları anlattı:

“Burası 50 metre karelik kapalı alanı bulunan çok küçük bir mekân. 10 dolayında masamız bulunuyor. Zaten ekonomik koşullar nedeniyle yaptığımız iş çok kısıtlı. Eşim aşçılık yaparken, ben de garson olarak müşterilerimize hizmet sunuyorum. Erdek Belediyesi, geçtiğimiz aylarda bana, 2015 yılından itibaren faizlenmiş şekilde, 82 bin liralık katı atık bedeli borcu çıkardı. Yaptığım tüm itirazlar sonuçsuz kaldı. Arabama, evime haciz geldi. Bankadaki hesabıma bloke gelerek, hesabımdan 66.500 lira Erdek Belediyesi hesabına aktarıldı. Bu para bizim için yılların birikimiydi. Devlet benden bir lira bile vergi almazken, üstelik ben de dünya görüşünü paylaşmama karşın Erdek Belediyesi’nin bu ağır para cezasını bir türlü içime sindiremiyorum. Uykularım kaçtı. Durumu ilettiğim Erdek Belediyesi yetkilileri de, CHP Erdek İlçe Başkanlığı da durumuma duyarsız kalıyor. “

Fevzi Balkan’ın eşi Sevil Balkan da, Erdek Belediyesi’nin kendilerine uyguladığı bu ağır para cezasının üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Balkan ailesi, şimdi Avukat Merve Polat tarafından açılan davayla yargıda hakkını arıyor.

KIBRIS GAZİSİ

Fevzi Balkan, aynı zamanda bir Kıbrıs gazisi.

Kıbrıs Savaşı’na katılan Balkan, daha sonra emniyet teşkilatına girmişti.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: kadar acımasız olmayın!
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli