Bu köyde çay ve kahve odun kömüründe yapılıyor
Karadere Köyünde odun kömüründe yapılan çay ve kahve 25 kuruşa satılıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Ocak 2014 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 08 Ocak 2014 00:00
Bu köyde çay ve kahve odun kömüründe yapılıyor
Karadere Köyünde odun kömüründe yapılan çay ve kahve 25 kuruşa satılıyor.
Burhaniye`ye bağlı Karadere Köyünde Köy Kahvesini işleten Zeynet Yılmaz, "Köyümüz kuruldu kurulalı asırlardır tüm çaylarımızın bu odun sobaların üzerinde demliklerle demleriz. Köyümüzün suyu dünyanın en kaliteli içme suyudur ve çayı da çok özeldir." dedi.
Köy kahvehanelerinde çayın bir bardağı ile kahvenin de bir fincanının 25 kuruş olduğunu söyleyen Yılmaz, "Teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalansaydık bugün müşterimiz olmazdı. Odun sobaların üzerinde demlenen çayın tadını doğalgaz ile pişirilen çay ile kıyaslanması bile mümkün değil. Köydeki 3 kahvehanede odun sobaların üzerinde demliklerini demler. Bu bizim ekmek teknemiz" diyerek ilçeden bile çaydan içmek için gelen özel müşterileri olduğunu belirtti.
Karadere Köyünde 370 hane ve 650 kişinin yaşadığı köyde 3 kahvehane bulunduğunu, kahvehanelerde bir bardak çay ile bir fincan kahvenin 25 kuruş olduğunu, burada demlenen çay ve hazırlanan kahvenin tadını hiçbir yerde tadamayacaklarını açıklayan Karadere Köyü Muhtarı Hüseyin Girgin`de odun sobaların üzerinde demlenen çay ile sıcak odunun külünde hazırlanan `Köpüklü Türk Kahvesini` içmeye köylerine davet etti.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı