Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Burhanettin Soydan’ın vasiyetnamesi geçersiz

Burhanettin Soydan’ın vasiyetnamesi geçersiz

2 Mayıs 2021’de vefat eden Erdekli hayırsever Burhanettin Soydan’ın vasiyetnamesi mahkeme tarafından geçersiz sayıldı.

2 Mayıs 2021’de vefat eden Erdekli hayırsever Burhanettin Soydan’ın vasiyetnamesi mahkeme tarafından geçersiz sayıldı.
Vasiyetname ile ilgili açılan davanın üçüncü duruşması Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, Burhanettin Soydan’ın yeğen çocukları Revnak Pınar Taviloğlu ve Şafak Taviloğlu’nun istekleri doğrultusunda, Soydan’ın, tüm mal varlığının ve mirasının kurduğu “Mehmet-Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı”na bırakılması konusundaki vasiyetnamesinin iptaline karar verdi.
Vakfın avukatı Burak Fidan, karardan sonra şu değerlendirmede bulundu:
“Mahkeme, vasiyetnamenin usulen geçersiz olduğu kararını verdi. Bu kararın gerekçesini bilmiyoruz. Gerekçeli karar yaklaşık bir ay sonra açıklanacak. Gerekçeli karar elimize ulaştıktan sonra İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak itiraz hakkımızı kullanacağız.”
YEĞEN ÇOCUKLARI DA VAKIF YÖNETİMİNDE
Davayla ilgili ilginç bir ayrıntı ise şöyle:
Burhanettin Soydan’ın, mirasını “Mehmet-Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı”na bıraktığını belirten vasiyetnamesinin geçersiz sayılması için mahkemeye başvuran yeğen çocukları Revnak Pınar Taviloğlu ve Şafak Taviloğlu da söz konusu vakfın yönetiminde bulunuyor.
Açılan dava nedeniyle, müdürlüğünü Dr. Burhan Burtan’ın yürüttüğü vakfın, merhum Burhanettin Soydan’ın en büyük hayali olan Erdek’e 100 kişilik huzurevi kazandırılması projesi de durdu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli