Burhaniye Belediyesi’nden ‘Kooperatifleşme’ atağı
Burhaniye Belediyesi öncülüğünde “Burhaniye ve Köyleri Kırsal Kalkınma Kooperatifi” kuruluyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 28 Şubat 2022 - Pazartesi 22:10
Güncelleme: 28 Şubat 2022 22:10
Burhaniye Belediyesi’nden ‘Kooperatifleşme’ atağı

Burhaniye Belediyesi öncülüğünde “Burhaniye ve Köyleri Kırsal Kalkınma Kooperatifi” kuruluyor. 
Burhaniye’de özellikle tarıma yönelik yapılan en önemli adımlardan birine daha imza atan Burhaniye Belediyesi, kırsal mahallelerde tarımı destekleme ve üretilen ürünler için kooperatifleşme sürecini başlattı. 
Burhaniye genelinde ilk planda kırsal mahalleleri kapsayacak kooperatifleşme süreciyle ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli yetkililer tarafından üyelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Kooperatifleşme sürecinde Pelitköy, Yaylacık, Hacıbozlar, Tahtacı, Avunduk, Kırtık ve Şahinler olmak üzere 7 kırsal mahalle muhtarı kurucu üyeleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerince yapılan toplantıyla bilgilendirildi. 
Yetkililerce yapılan toplantıda, kooperatifleşme sürecinde yapılması gerekenler, alınacak ve yapılacak hizmetlerle, genel bilgiler yer aldı. Kırsal alanlarda ikamet eden vatandaşların gelir ve refah düzeylerinin geliştirilmesi, insan toprak ilişkilerindeki dengesizliklerin giderilmesi, kentsel alanlardaki fiziksel ve toplumsal altyapının oluşturulması, tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi, yem, arazi, makine vb. konularında yardımların nasıl alınabileceği yönünde bilgiler aktarıldı. 
Haber Merkezi

  • Cuma 20.7 ° / 12.5 ° false
  • Cumartesi 20.7 ° / 13 ° Güneşli
  • Pazar 21.2 ° / 9.8 ° Güneşli
1

Bandırma’da uluslararası kongre

2

Asırlık Osmanlı Evi, Büyükşehir eliyle yeniden hayat buldu

3

BANDIRMA’DA CUMHURİYET COŞKUSU: GELENEKSEL CUMHURİYET YEMEĞİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI

4

Kuvayımilliye’nin şehrinde Cumhuriyet coşkusu

5

Eğitim-İş’ten cumhuriyet kokteyli

6

Erdek’te Cumhuriyet Coşkusu Bayrak Yürüyüşüyle Taçlandı

7

Erdek’te Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı