Büyük sürpriz! Erdek sahilinde Caretta Caretta

Büyük sürpriz!  Erdek sahilinde Caretta Caretta

Sayıları her geçen gün azalan ve koruma altına alınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarından biri Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda karaya vurdu.

Sayıları her geçen gün azalan ve koruma altına alınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarından biri Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda karaya vurdu.

Paşalimanı Adası´na bağlı Poyrazlı Mahallesi´nde sahilde dolaşan vatandaşlar, kumsalda duran Caretta Caretta cinsi kaplumbağayı fark ederek durumu Paşalimanı Jandarma Karakol Komutanlığı´na bildirdiler. Jandarmanın sorumluluk alanında kalan Paşalimanı Adası, Poyrazlı Mahallesi sahiline gelen Jandarma ekipleri, kumsala vuran Caretta Caretta´yı ilk olarak denize geri bırakmak istediler. Ancak yüzemediği anlaşılan Caretta Caretta´yı tekrar kıyıya alan jandarma ekipleri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´yle irtibata geçtiler. DEKUM, Jandarma ekiplerine yapması gerekenleri söyleyerek Caretta Caretta´yı almak için Erdek´e hareket etti. Jandarma ekipleri tarafından Paşalimanı Adası´ndan Erdek´e gelen yolcu ve araç taşıma gemisi GESTAŞ´a bırakılan Caretta Caretta´yı, limanda, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri teslim aldı.

Erdek´te karaya vuran ve yüzemeyen Caretta Caretta´yı teslim alan Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kamyonete koydukları deniz kaplumbağasını, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´ne teslim edeceği bildirildi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´nde tedavisi yapılacak olan Caretta Caretta´nın daha sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.

Haber : Taygun ERTAN

/resimler/2017-2/16/2248029235337.jpg