Büyükşehir Belediye meclisi toplandı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantıları dün gerçekleşen 1. Birleşim ile başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 14 Ekim 2016 - Cuma 18:30
Güncelleme: 14 Ekim 2016 18:30
Büyükşehir Belediye meclisi toplandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantıları dün gerçekleşen 1. Birleşim ile başladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığındaki mecliste, önergelerin okunmasının ardından gündem maddeleri üzerinde görüşüldü. Görüşülen maddelerdeki hususların ilgili komisyonlara havaleleri kabul edildi.
Meclis toplantısı sonunda belediye meclis üyeleri tarafından geçtiğimiz ay verilen soru önergeleri AK Parti Grup Başkanı Mehmet Birol Şahin tarafından cevaplandırıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın göreve geldiği günden buyana ilçe belediyelerine bedelli ve bedelsiz olarak kiralanan mülkiyetler hakkında bilgiler sunan Şahin, meclis üyelerinin oy kullanırken bu işlemler hakkında bilgi aldıklarını söyledi. İlçe belediyelerine verilen veya kiralanan mülkiyetleri sıralayan Şahin, daha sonra BASKİ için verilen önergeyi cevapladı.
BASKİ tarafından ilçe ve mahallelerine verilen su hizmeti hakkındaki soru önergesine de cevap veren Şahin, ?Kırsal mahallelerde bağlı bulundukları ilçenin su tarifesinin % 25´ini 5 yıl süre alıyoruz. Yine BASKİ genel kurulunda alınan karar ile arıtma olan ilçelerde ve arıtma olmayanlarda da arıtma yapılmak üzere yer tespiti yapılan yerlerde atık su bedeli alınması kararı alınmıştı. Bandırma, Erdek, Sındırgı, Susurluk, Balya, Kepsut ilçe merkezleri ve kırsalında da atık su bedeli alınmıyor. Buralarda arıtma yok. Arıtma içinde müteahite yer gösterilerek ihalesi yapılmamış. İhale yapıldığında arıtma bedeli alınacak? diye konuştu.
Konuşmasının sonunda soru önergelerinin çoğaltılması talebinde bulunan Şahi,n konuşmasını şöyle tamamladı: ?Bu soru önergelerini çoğaltırsanız, bizlerde bu konularda bilgiler vererek sizlere izahat etmek fırsatı olur. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yoğun hizmetler, yoğun açılışlar, temel atma törenleri arasında bu tip şeyleri sizlere izah etmek ve sizler aracılığı ile vatandaşlarımıza anlatma fırsatı olmuyor. Sizlere soru önergeleriniz için teşekkür ediyoruz. Soru önergelerinizi çoğaltın.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı ikinci birleşiminin 13 Ekim 2016 Perşembe günü saat 15.00´te yapılması kararlaştırıldı.
Haber Merkezi

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı