Büyükşehir Belediyesinden hayvancılığa destek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile dar gelirli vatandaşlara sosyal destek projesi kapsamında 121 adet Kıvırcık ırkı damızlık hayvan dağıtım töreni düzenlendi.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Nisan 2017 - Pazartesi 17:40
Güncelleme: 10 Nisan 2017 17:40
Büyükşehir Belediyesinden hayvancılığa destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile dar gelirli vatandaşlara sosyal destek projesi kapsamında 121 adet Kıvırcık ırkı damızlık hayvan dağıtım töreni düzenlendi.
Kepsut ilçesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaparken, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve Kaymakam Murat Atıcı´da birer konuşma yaptı. Son olarak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa verdiği destekler hakkında bilgiler verdi.
Kepsut´un bereketli topraklar ve güzel insanlara sahip olduğunu söyleyen Başkan Uğur, ?Bugün yine bu bereketli, mübarek hayvanları dağıtacağız. Büyükşehir tarıma, hayvancılığa ve çiftçimize verdiğimiz destek yılda ortalama 23 milyon lira. Büyükşehir´den önce Özel İdare bütçeleri bu kadar değildi.? diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi´nin Balıkesir´in her bölgesinde tarım ve hayvancılığa desteklerinin sürdüğünü ifade eden Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ayvalık, Erdek ve Bandırma-Edincik Mahallesinde zeytin sineği zararlıları ile mücadele ediyoruz. Süt inekçiliği yapan çiftçilerimize sütü daha sağlıklı muhafaza etsinler diye süt tankı veriyoruz. Buzağıların ölmemesi için kulübeler dağıtıyoruz. Bugünde sosyal destek projesi kapsamında iki köyümüzde biri selden zarar görmüş hayvanlar, diğerinde de kurt saldırısında hayvanları telef olan çiftçilerimize destekte bulunacağız. 10´u dişi, 1´i erkek olmak üzere toplam 11 çiftçimize kıvırcık ırkı hayvan dağıtımı yapacağız.? Diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”