Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa personeline yönelik ?Öfke kontrolü ve stres yönetimi? semineri düzenlendi.
Vatandaşlar ile iç içe olan Beyaz Masa uzmanları aldıkları eğitimler ile hizmet kalitesini arttırmayı amaçlıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak, çalışanlarının bilgi ve becerilerini arttırmak için personeline yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda Balıkesir´de yaşayan her vatandaşa dokunabilmek amacıyla oluşturduğu Beyaz Masa birimi personeline yönelik düzenlenen seminerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Psikologu Esra Nur Gencal tarafından ?Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi? eğitimi verildi.
Seminerde kurum içindeki iletişim, öfke ve stres ile mücadele yolları, meslekte başarı seviyelerini yükseltmek ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırma konularında bilgiler veren Gencal, öfke stresin en büyük nedeninin başaramama korkusu olduğunu söyledi. Öfke ve stresin özgüven kaybı, haksızlık ve suçlanma korkusuna neden olduğunu ifade eden Gencal ?Bunu özgüven kaybı, haksızlık korkusu, suçlanma korkusu, onaylanmama ve aşağılanma korkuları takip ediyor. Ayrıca, sevilmeme ve kaybetme korkusu da öfke ve strese neden olabiliyor. O nedenle kişinin kendine güvenmesi ve kendisi ile barışık yaşaması çok önemlidir? diye konuştu.
Stresle başa çıkma yolları hakkında bilgiler veren Gencal şöyle konuştu: ?Öfke, sevgi, hoşlanma, korku gibi temel duygularımızdan biridir. Bireyin bir engellenme durumuyla karşı karşıya kalması, herhangi bir saldırıya maruz kalması, incinmesi, yoksun bırakılması ya da tehdit algılaması? gibi durumlarda hissettiği bir duygudur. Bireye ya da nesneye yönelik olarak ortaya konulan tepkilerle kendini gösterir. Bu tepkilerin ortaya konuluş biçimi genellikle olumsuz olduğu için de öfke duygusu olumsuz bir duygu olarak, hatta çok tehlikeli olabilecek bir duygusal durum olarak tanımlanır. Öfkeyle başa çıkmak, öfkenin bastırılması ve saklanmasını değil, tanınmasını gerektirmektedir. Bireyler öfkelerini tanıdıklarında, öfkenin zararlarından kurtulabilir ve onu kendileri için yapıcı bir şekilde ifade edebilirler. Öfkeyle sağlıklı bir biçimde başa çıkabilmek için kullanılabilecek yollar arasında; Gevşeme, diyafram nefesi, stresle baş etme becerilerinin öğrenilmesi, düşüncelerin değiştirilmesi, problem çözme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, mizahın kullanılması, çevrenin değiştirilmesi, vb. sayılabilir.?
Seminer, Beyaz Masa uzmanlarının Psikolog Gencal´a yönelttiği soruların ardından sona erdi. Haber Merkezi