Tarih: 17.04.2018 12:15

Büyükşehir, haşaratın kökünü kurutacak

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun talimatları doğrultusunda özellikle Balıkesirliler´in sivrisinek konusunda bu yaz sezonunda sıkıntı yaşamaması için 24 saat ilaçlama hizmetlerini sürdüren ekipler, özellikle larvaların bulunabileceği kanal, kanalet, bataklık gibi yerlerde çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.
Günümüzde, sıtma, batı nil virüsü, kırım kongo kanamalı ateşi, zika virüsü ve kuş gribi gibi vektörel hastalıkların önlenmesinin temelinde; vektörlerin kaynağında kontrol altına alınması ve etkin mücadele yöntemlerine önem veren ekipler, hiçbir detayı atlamadan ilaçlamalarını sürdürüyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´nca İl genelinde 20 İlçede yürütülen haşere mücadele çalışmaları için Balıkesirlilerin huzurunu bozacak olan haşere ile ciddi bir mücadelenin içinde olduklarını dile getirerek çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: ?Çalışmalarımız 66 araç, 40 Pulvarizatörlü ULV, 26 Kanal Sisleme, 20 Mist Blower, 180 Destek Ekipmanı, insansız havadan ilaçlama aracı ve amfibik arazi aracı ile aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından eğitim almış 170 sertifikalı personel tarafından yürütülüyor. Temiz bir çevre, sağlıklı bir toplum anlayışı ile Balıkesirliler´in yaz sezonunu huzurlu geçirmesi amacıyla, kış sezonu boyunca kaynak tarama ve ergin sivrisineklerin konakladığı kanalizasyon hatlarında yapılan sıcak sislemeler, tespit edilen diğer kaynakların pasifize edilmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte larva mücadelesi önemli bir hassasiyet ve özveriyle sürdürülüyor. Bu kapsamda; sivrisinek üreme kaynakları olan durgun sular, foseptikler, rögarlar, inşaat bodrum suları, dere yatakları, bataklıklar, sazlık alanlar ve süs havuzlarının insan ve çevre sağlığı açısından güvenli olan doğal larvasitlerle ilaçlanmasının yanında karasineklerin üreme ve konaklama noktaları olan gübrelikler, çöp konteynırları ve çöp depolama alanlarında yıl boyunca rutin program kapsamında mücadele gerçekleştiriliyor. İlaçlamaların etkin, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı´nca ruhsatlandırılan insektisitlerin kullanılması ise dikkat çeken bir diğer önemli unsur. Sazlık ve bataklık alanlarda, hem karada hem de suda hareket özelliğine sahip Amfibik Arazi Aracı, kara ve sudan uygulama yapılması ile ilgili problem teşkil eden Edremit Dalyan Bölgesi, Ayvalık Bölgesi ve Erdek Düzler Sahil Bölgesinde ise yaz sezonu boyunca insansız hava aracı kullanılarak mücadeleye devam ediliyor.?
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —