Tarih: 19.04.2017 19:52

Büyükşehir Meclisinde Ayvalık´ın sorunlarını anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Rahmi Gençer sözlerine, BBB BASKİ´nin sorumluğunda olan arıtmaların 8 aydır çalışmadığını anlatarak başladı.
Başkan Gençer ´´Ayvalık arıtması çalışmıyor kanalizasyonu arıtmadan denize boşaltıyor. Aynı şekilde Altınova´daki arıtmada çalışmıyor ve Uzun Göl´e akıyor. Yaşanan durumun gerçekten çok kötü olduğunu belirtmek istiyorum. Sarımsaklı yolumuz yapılıyor, bunun için teşekkür ediyorum. Ancak iki haftadır bu yolu kullanamıyoruz. Sezon hazırlığımız var ve şu an ve esnafımız İzmir- Çanakkale yolunu kullandığı için ciddi sıkıntılar çekmekte. Yolun biran önce açılmasını talep ediyorum.
Sivrisinek ve haşerelerle mücadelelere geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de geç başlandı. Başkanımız Uğur´un bu konuda ciddi paralar harcadığını biliyoruz. Yüklenici firmalardan hizmet alamadığımızı belirtmek istiyorum. Kanalizasyon ve Su arızaları sonucu 7-8 aydır çukurları kapanmayan yollarımız var. Asfalt, parke, granit taşların hepsinde de büyük sıkıntılar var. Defalarca BASKİ´ye yazılı ve sözlü bildirimlerde bulunduk. Ancak çözüm alamadık. Alt yapı hizmetleri sonucunda doğacak aksaklıkları yine BASKİ çözüme kavuşturmalıdır.
Bildiğiniz gibi Balıkesir´in birçok ilçesine olduğu gibi bize de doğalgaz geliyor diye bir yazı geldi. İstenildiği gibi meclis kararı alarak, bizde gelmesini istedik. Ancak açıklanan listede Ayvalık´a yer verilmedi. Ayvalık adının listeden neden çıkarıldığını öğrenmek istiyorum.
Biz Ayvalık´ta köpek bakım çiftliğimizde 500 köpek bakıyoruz. Çevre ilçelerden de bize bırakıldığı için sokaklarımızda çok fazla köpeğimiz var. Barınaktakilerin olmasa da sokaktakilerin bir kısmını almanızı talep ediyorum.? dedi.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —