Büyükşehir OSB yolunu kısa zamanda hizmete açacak
Balıkesir OSB için çok önemli bir hale gelen yol sorununu çözmek için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Ağustos 2021 - Çarşamba 23:41
Güncelleme: 25 Ağustos 2021 23:41
Büyükşehir OSB yolunu kısa zamanda hizmete açacak

Balıkesir OSB için çok önemli bir hale gelen yol sorununu çözmek için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
100 bin kişinin rahat bir şekilde ulaşımını sağlayacak 4 şeritli alternatif yol, kısa zamanda hizmete açılacak.
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlayacağı düşünülen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne (BALOSB) giden yolun şu anda yaklaşık 13 bin olan çalışan sayısını kaldıramaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği 2019´da projelerini hazırlatarak çalışmaları başlattı.
Organize Sanayi Bölgesi yolunda yaşanan trafik sıkışıklığına son verecek 3.100 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli toplam 4 şeritli yolun yapım çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından aralıksız devam ediyor. Kısa sürede tamamlanacak olan yol sayesinde; Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Paşa Caddesi ve Pamuklu Dokuma Fabrikası´nın yanındaki tren makasında yaşanan trafik sıkışıklığı giderilecek.
Dokuma Kavşağı´ndan başlayan yol; Atatürk Şehir Hastanesi, Limak Çimento, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı arka kısmından geçerek Kesirven yolundan OSB´ye bağlanıyor. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından Balıkesir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yeni yolu servis yolu ilan ederek Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Paşa Caddesi´ndeki hususi araç trafiğini de rahatlatmış olacak ve alternatif yol 100 bin kapasiteyi rahatlıkla karşılayabilecek. Kamyon ve TIR´ların da batı çevre yolunu kullanması üzerine OSB´de yoğunlaşan trafik minimuma indirilmiş olacak.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 26.8 ° / 15.2 ° false
  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı