Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da depremin yaralarını sarmak için çalışmaları titizlikle kontrol ediyor, bölgeyi karış karış gezerek halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Şubat 2023 - Pazartesi 17:16
Güncelleme: 27 Şubat 2023 17:16
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da depremin yaralarını sarmak için çalışmaları titizlikle kontrol ediyor, bölgeyi karış karış gezerek halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor. 
Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından depremin yaralarını sarmak için Malatya’da görev alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın koordinesinde gece gündüz çalışmalarını sürdürürken, Malatya’daki depremzedelerin yaralarını sarmak için Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Kızılay ve yardımseverlerin desteği ile sosyal yardım amaçlı 11 TIR bugün itibari ile Malatya’ya ulaştırıldı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 kamyonet, 9 kamyon, 28 iş makinesi, 11 ilaçlama aracı, 3 minibüs, 10 otobüs, 1 arazi aracı olmak üzere toplamda 81 araç Malatya’da çalışmalara başladı. Balıkesir’den deprem bölgesine giden 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel, 11 ilin farklı bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da Malatya’da Fırıntaş tarafından Aşevi TIR’ında günlük 15 bin kişiye yetecek sıcak yemek çıkarılarak depremzedelerin gıda ihtiyaçları gideriliyor. 
Diğer yandan; Bugün itibarıyla kendi imkânları ya da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle Balıkesir’e gelen 15.567 depremzedenin, Afet Lojistik Merkezi’nde ilaç, giyim gibi ihtiyaçları giderilerek otel, akraba yanı, KYK yurtları ve misafirhanelerde konaklatılıyor.                              Haber Merkezi

  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı