Büyükşehir Kimsesizlere ve Yaşlılara Sahip Çıkıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi'nde ikamet eden yaşlılara kış öncesinde grip aşısı yapıldı.
Sağlık Haber
Yayın: 08 Ekim 2014 - Çarşamba 15:25
Güncelleme: 08 Ekim 2014 15:25
Büyükşehir Kimsesizlere ve Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’nde ikamet eden yaşlılara kış öncesinde grip aşısı yapıldı. Kimsesi olmayan bakıma muhtaç yaşlılara sıcak bir yuva imkanı sunan Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’ndeki 35 yaşlı aşılandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kimsesi olmayan bakıma muhtaç yaşlılara sahip çıkıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’nde ikamet eden 35 yaşlıya kış ayları öncesinde tedbir amaçlı grip aşısı yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 18-60 yaş arasında kimsesi olmayan vatandaşlara geçici olarak misafir eden Sosyal Destek Merkezi’nde yedi, 60 yaş üstü maddi durumu iyi olmayan vatandaşların kaldığı Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi’nde 28 kişinin aşılarını Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki hemşireler tarafından yapıldı. Sosyal Destek Merkezi ve Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi’nin faaliyetleri ve grip aşısı hakkında bilgi veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Bilge Ergelen, “Sosyal Destek Merkezimiz, 18-60 yaş arasında kimsesi olmayan bakıma muhtaç erkeklerin geçeci olarak kaldıkları bir yerdir. 35 kişilik kapasitesi vardır. Daire Başkanlığımıza yapılan başvurular sonrasında buraya gelen kişiler geçici olarak Sosyal Destek Merkezi’mizde kalıyor. Kişisel bakımları ve tüm ihtiyaçları burada karşılanıyor. Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ise kimsesi bulunmayan ve maddi geliri olmayan 60 yaş üstü vatandaşların düzenli olarak kaldığı bir yerdir. Bu iki kurumda da bakıma muhtaçlara ve yaşlılarımıza sıcak yuva imkanı sağlıyoruz. Kış ayı öncesinde de tedbir amaçlı grip aşılarımızı yaptık” dedi.

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı