Büyükşehir´den Sındırgı´ya 3,5 milyon liralık yatırım
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı´da 3,5 milyon liralık yatırımla sebze ve meyve kurutma tesisi kuruyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Aralık 2019 - Cuma 09:27
Güncelleme: 27 Aralık 2019 09:27
Büyükşehir´den Sındırgı´ya 3,5 milyon liralık yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı´da 3,5 milyon liralık yatırımla sebze ve meyve kurutma tesisi kuruyor.
2 milyon lirası bakanlık hibesiyle yapılacak olan tesiste jeotermal enerji kullanılarak kurutulan sebze ve meyveler ihraç edilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ?Jeotermal Enerji ile Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi? Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü´nün SOGEP Güdümlü Programı kapsamında, bakanlık tarafından yatırıma uygun bulundu.
3,5 milyon liraya mal olacak olan projenin 2 milyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak, kalan kısmı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden aktarılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Tarım Ürünleri A.Ş., Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, S.S.Osmanlar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yaylabayır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek olan ?Jeotermal Kurutma Tesisi? Sındırgı´nın Çaygören Mahallesi´nde Sındırgı Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye kurulacak.
Jeotermal enerjiyle sebze ve meyve kurutulacak olan tesis sayesinde; iyi tarım uygulamaları ve sözleşmeli üretim modeliyle birlikte kooperatifler desteklenecek. Verilecek eğitimlerle kooperatifleşmenin önemi belirtilerek kırsal kesimin bilinçlendirilmesi sağlanıp devamında da üreticiler, sözleşmeli üretim modeline entegre edilecek. Haber Merkezi

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak