Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Büyükşehir’den Bandırma’daki sokak hayvanlarına destek

Büyükşehir’den Bandırma’daki sokak hayvanlarına destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”ni hizmete soktu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”ni hizmete soktu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tuncay Dönmez, Bandırma Belediyesi’nin karşısında hizmete giren tedavi merkezi ile ilgili şu bilgiyi verdi:
“Daha önce Ovaköy, İvrindi ve Edremit’te bu merkezler hizmete girmişti. Şimdi de Bandırma’yı hizmete soktuk. Bandırma’daki bu merkezden yalnız bu ilçedeki hayvanlar değil, Erdek, Manyas ve Gönen de dahil olmak üzere Güney Marmara Bölgesi yararlanacak. Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”nde sokak hayvanlarının gerekli ameliyatları, genel kontrolleri, kısırlaştırma işlemleri, kuduz aşıları ve parazit ilaçlamaları, önceden randevu alınarak, 7 gün boyunca yapılacak.”
Bir de acil müdahale aracı bulunan “Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”nde veteriner hekim olarak Caner Çele ve Asalettin Gügercin, tekniker olarak Zeynep İldeniz ve Sare Ay görev yapıyor.
Merkezde ayrıca iki yardımcı ve 1 karşılayıcısı da dahil olmak üzere toplam 7 hizmetli çalışıyor.
Merkezde sokak hayvanları kısırlaştırılması için 444 40 10, aşılama, tedavi ve kontrol için ise (0266) 714 51 49 numaralı telefonlardan randevu alınması gerekiyor.
Merkezin kapısına ayrıca sokak hayvanları için bir de “mamamatik” cihazı konuldu. Çevre bilinci oluşturmak amacıyla “sıfır atık” projesi kapsamında buraya atılacak boş pet şişelere karşılık sokak hayvanları için kuru mama veriliyor.
ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı