Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir’den çiftçiye hünnap ve mürdüm eriği desteği

Büyükşehir’den çiftçiye hünnap  ve mürdüm eriği desteği

Çiftçileri tarımsal yenilikler ve alternatif uygulamalarla buluşturarak ekonomik yönden kalkınmalarını sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı’da 90 dekarlık alanda kapama bahçe uygulaması yapılması amacıyla 40 çiftçiye

Çiftçileri tarımsal yenilikler ve alternatif uygulamalarla buluşturarak ekonomik yönden kalkınmalarını sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı’da 90 dekarlık alanda kapama bahçe uygulaması yapılması amacıyla 40 çiftçiye % 75’i hibeli toplam 1.650 mürdüm eriği ve 2.000 hünnap fidanı dağıttı. 
Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Büyükşehir olarak maliyetleri azaltıp çiftçimizin gelirini artıracak, verimi yükseltecek çalışmalara odaklandık. Bunun için tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışmak ve çalışanı desteklemek” açıklamasında bulundu. 
90 dekarlık alan için yaklaşık 4.000 fidan dağıttıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olarak yatırımlarımızın bazılarını uzun vadeli, bazılarını ise bereketini o gün görmek için yapıyoruz. Arka arkaya birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Şuan çiftlikte kuzularımız, damızlık koçlarımız yetişiyor. Meralarımızı ıslah ediyor, ıslah ettiğimiz meralara hayvancılıkla uğraşan üreticimize destek olmak için süt otu ekiyoruz. Sulanan arazilerimizi artırıyor, kapalı devre sulama sistemlerine geçiyoruz. Müjdeli bir haberimiz var; Mayıs’tan sonra sulama birliklerinin hemen hemen hepsi Büyükşehir yönetimine geçecek. Su çok kıymetli. Suyu şehrin her noktasında eşit dağıtan bir sistem kurulmasına yönelik sorumluluk alıyoruz.” dedi. 
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Büyükşehir Belediyemiz üretime büyük destekler veriyor. Bugün üreticilerimize hünnap ve mürdüm eriği fidanı dağıtıyoruz. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” derken İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güzel işlere imza attıklarını belirtti. 
Balıkesir Tarım ve İl Müdürü Erkan Alkan ise “Şehrimizin tarımsal potansiyelini güçlendirmek için üretime destek veren başta Başkanımız Yücel Yılmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı