Büyükşehir’den Edremit’e Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Edremit’te, Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’ önümüzde günlerde faaliyete geçecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Kasım 2022 - Perşembe 01:08
Güncelleme: 10 Kasım 2022 11:11
Büyükşehir’den Edremit’e Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Edremit’te, Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’ önümüzde günlerde faaliyete geçecek. 
Balıkesir’de 20 ilçede sokak hayvanlarının daha güvenli ve daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için yoğun çaba içinde olan Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’i sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisinde Türkiye’ye örnek olacak bir tesise daha kavuşturuyor. 
Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde faaliyete geçecek olan tam donanımlı “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi” açılış için gün sayıyor. Sokak hayvanları acil müdahale üssü olarak da hizmet verecek olan merkez, bakım ve tedavinin yanı sıra uzman veteriner hekimler tarafından birçok komplike operasyonun yapılabileceği bir altyapıya sahip olacak. Bir muayenehane, bir hasta bakım bir de ameliyathaneden oluşacak Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde yaralanan sokak hayvanlarına anında müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat acil müdahale aracı da hazır olarak bulunacak. Merkez, bölgede önemli bir eksikliği gidermiş olacak. 
Sokak hayvanlarının sığınıp korunacağı, bakım, tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı Türkiye’nin en modern barınaklarını bünyesinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda devreye aldığı hayvan ambulansı VETBULANS ile kaza sonucu yaralanan veya hastalanan sahipsiz sokak hayvanlarının imdadına koşarken VETBUS ile ise kentin her noktasındaki sokak hayvanlarına mobil veteriner kliniği hizmeti sunuyor. 
Can dostlar için hayata geçirilen çalışmalarda gönüllülüğün gücünü de kullanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Mutlu Patiler” projesini de geçtiğimiz aylarda hayata geçirdi. Proje kapsamında gönüllü vatandaşlara “Pati Kart” dağıtan Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi, rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi gibi çalışmalarına vatandaşları da dâhil etti. 
Haber Merkezi

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı