Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Büyükşehir’den evde bakım hizmeti

Büyükşehir’den evde bakım hizmeti

Büyükşehir, özel gereksinimli bireylerin bakımını gerçekleştiriyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçede yatağa bağımlı ve özel gereksinimli bireyler için evde bakım hizmeti veriyor. Rutin periyotlarda ilgili adrese kadar giderek ev temizliği ve kişisel bakım hizmetlerini steril bir şekilde gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, vatandaşın memnuniyetiyle karşılanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliği esas alarak hizmetlerini sürdürüyor. Sağlık Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından; 3 noktada, 5 ekip ve 20 personelle hizmet veren evde bakım ekipleri, 20 ilçede kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen ya da özel gereksinimi bulunan bireylerin ev temizliği ve kişisel bakımını gerçekleştiriyor. 444 40 10 numaralı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nden talep oluşturulması doğrultusunda iş planını belirleyen ekipler, rutin periyotlarda ilgili adrese kadar gidip ev temizliği ve kişisel bakım hizmetlerini steril bir şekilde büyük bir titizlikle yapıyor.

 HASTALIK İHTİMALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Ev temizliği ve kişisel hijyen taleplerini karşılayamayan özel gereksinimli vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmeleri amacıyla hayata geçirilen evde bakım hizmetleri özel gereksinimli bireyler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Böylece sağlıklı ortamda, sağlıklı yaşayan bireylerin hastalık ihtimallerinin de önüne geçiliyor.

 “BÜYÜK BİR AİLE GİBİYİZ”

Özel gereksinimli oğlu için evde bakım hizmetinden yararlanan Mümin Saraçoğlu “Allah razı olsun; geliyorlar, temizliyorlar, bakıyorlar. Rabbim onlara hayırlısını versin her şeyin, ayakları yere düz bassın. Allah razı olsun belediyemizden; camlarımı siliyorlar, evimi temizliyorlar, çocuğu banyo yaptırıyorlar. Güzelce temizleyip gidiyorlar, büyük bir aile gibiyiz.” dedi.

 “ÇOK MEMNUNUZ”

Yatağa bağımlı annesi için evde bakım hizmeti alan Balıkesir Alzheimer Hasta Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Aköz “Çok memnunuz. Daha önceleri kendimiz hastaları yıkamakta çok zorlanıyorduk. Ben yıkayabilsem de hastalarımızı yakınları aileleri yıkayamıyorlar. Her tarafı tutmayan bir kişi, bu kadın bunu asla çevirip yıkayamadığı için Allah’a şükür 3 senedir yatalak olmasına rağmen benim annemin hiçbir tarafında yarası, beresi yok. Bu hizmetin devamı, bizim Balıkesir’in yaşlıları ve yatalakları için çok elzem bir şey.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir’ bakım hizmeti
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli