Büyükşehir’den kent merkezine tarihi sokak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesinin tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Nisan 2022 - Çarşamba 19:18
Güncelleme: 20 Nisan 2022 19:18
Büyükşehir’den kent merkezine tarihi sokak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesinin tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarıyor. 
Zağnos Paşa Camisi ve çevresinde bütüncül bir bakış açısıyla kapsamlı bir kentsel yenileme çalışması yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, cami ikinci etabında süren çalışmaların yanı sıra Karesi İlçesi, Dumlupınar Mahallesi Kazım Özalp Sokak’ta sokak sağlıklaştırma projesini yürütüyor. Hızlı bir şekilde sürdürülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ardından Balıkesir, tarihi bir sokağa kavuşacak. 
Çamlık Tepesi, Tarihi Şadırvan ve Saat Kulesi’nden Zağnos Paşa Camisi’ne kadar olan üst bölgeyi bütünleştirmeyi ve tarihi dokusunu canlandırarak turizme kazandırmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bölgede yaptığı çalışmalarla kentin çehresini değiştiriyor. Büyükşehir, bu amaçla yürüttüğü “Karesi İlçesi Kazım Özalp Sokak Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma” projesi kapsamında metruk halde bulunan 8 yapının restorasyonunu yapıyor. 
Estetik değerleri korunarak, modern hayatın gereksinimleri doğrultusunda titizlikle restore edilen yapılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yaşama kazandırılacak. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından sokakta bulunan 30 binanın dış cephesi sağlıklaştırma çalışması yapılarak yenilenecek, bakım ve onarımdan geçirilecek. Bölgeye yepyeni bir soluk kazandırması beklenen projeyle Kazım Özalp Sokak’ın yeni bir cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor. 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Büyükşehir’ merkezine tarihi sokak
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

2

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

3

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

4

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu

5

Mamun Bahçeleri Yokuşunda Kaza: 2 Motorcu Yaralandı

6

Şubat’ta Bahar Havası: Erdek’te Sahiller Doldu

7

Türkiye’de ilk olacak "Lisanslı Zeytinyağı Depoculuğu" için imzalar atıldı