Büyükşehir’den suya % 60 zam
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suya % 40 ile % 60’lık değişen oranlarda zam yaptı.
Erdek Haber
Yayın: 01 Haziran 2022 - Çarşamba 20:25
Güncelleme: 01 Haziran 2022 20:25
Büyükşehir’den suya % 60 zam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suya % 40 ile % 60’lık değişen oranlarda zam yaptı. 
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammın ardından yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik buhranın vatandaşlar için dayanılmaz bir noktaya geldiğini söyledi.                             
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyelerinin bütün itirazlarına, eleştirilerine ve ret oyu vermelerine rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla, kırsal sulama su fiyatlarına % 40, mesken ve işyerlerine % 60 oranında zam yapıldığını belirten Akın, AK Partinin yanlış yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve BASKİ’nin milyarlarca lira borcunun Balıkesirlilere ödettirilmek istendiğini öne sürdü. 
Akın, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Belediyenin ve BASKİ’nin borçları suya zam olarak vatandaşın faturalarına yansıtıldı. İyi polis kötü polisi oynayan bir iktidar var. Erdoğan ‘indirim’ diyor AK Partili belediyeler ‘bindirim’ yapıyor. Son örnek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zamdır. ‘AK Parti iktidarı yaparsa zam yapar’ diye boşuna demiyoruz. İktidarın zamları zulme dönüştü. Vatandaşlarımıza ‘rahat bir nefes aldıracağız’ diyenler Balıkesir’e dönüp bir baksınlar. Bu zam kararı derhal geri çekilmeli.” 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Büyükşehir’
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı