Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 34 yaşında
Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) 34 yaşına girdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 24 Şubat 2023 - Cuma 00:11
Güncelleme: 24 Şubat 2023 00:11
Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği 34 yaşında

Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) 34 yaşına girdi.
21 Şubat 1989’da, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın başkanlığında kurulan derneğin ilkesel amacı “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşma” olarak biliniyor.
Ülkemizin “Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olan derneğin değerleri ise Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü ve laiklik, hukukun üstünlüğü, dürüstlük-güvenilirlik, çevre bilinci ve emeğe saygıdan oluşuyor. Dernek, ülke genelinde kız çocuklarının okutulması için de büyük çabalar harcıyor.
ECE BAŞARAN’IN AÇIKLAMASI
ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Ece Başaran, derneklerinin ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “34. yaşımızı, ülke olarak yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Öğrencilerimize burslar veriyoruz. Tabii eğitime de büyük ağırlık veriyoruz” dedi.
Başaran, ÇYDD Bandırma Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısının 26 Şubat 2023 Pazar günü, dernek binasında yapılacağını belirtti. 
Haber Merkezi
 

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

2

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

3

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

4

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

5

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

6

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

7

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor