Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Çakıl Köyü bol suya kavuşuyor

Çakıl Köyü bol suya kavuşuyor

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2013 yatırım programında yer alan Çakıl Köyü su deposu inşaatında sona gelindi.

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2013 yatırım programında yer alan Çakıl Köyü su deposu inşaatında sona gelindi. 
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay, yapımına Haziran ayında başlanan ve artık bitmek üzere olan Çakıl Köyü Su Deposu inşaatını yerinde inceledi.
Burada basına kısa bir açıklama yapan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çakıl Köyünü 1500 nüfuslu ve göç vermeyen bir köy olarak tanımladı.
Çakıl Köyü sakinleri için daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaatına başlanan 100 tonluk aktarma su deposu yapımının artık tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Kaymakam Kaygısız, "Köyün hemen yanındaki, geçmişten beri olan kaynak suyunu bu yeni yapılan tahliye deposunda biriktirerek, ana depoya aktaracağız. 
Böylece Çakıl Köylülerimiz bu suyu kullanmış olacak. Yatırımın Çakıl Köyüne hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Su deposu inşaatının incelemesinden sonra, Aralık 2012 tarihinde, İstanbul-Şile`de batan Kıyı Emniyeti gemisi personeline yardım ederken, azgın dalgalara kapılarak vefat eden Çakıl`lı Balıkçı Mümin Akgün anısına ailesi tarafından köyünde yaptırılan hayrat çeşmesini yerinde gören Kaymakam Kaygısız, aileye teşekkür etti.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve AK Parti İGM Erdek Üyesi Hikmet Onay, daha sonra köy kahvesine geçerek vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı