Çakıl´daki Atatürk anıtına Panç desteği
Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, Erdek´e bağlı kırsal Çakıl Mahallesi´nde (eski köy) bulunan Atatürk anıtının kırılan kılıcının yeniden yapımı işini üstlendi.
Erdek Haber
Yayın: 25 Şubat 2016 - Perşembe 06:41
Güncelleme: 25 Şubat 2016 06:41
Çakıl´daki Atatürk anıtına Panç desteği

Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, Erdek´e bağlı kırsal Çakıl Mahallesi´nde (eski köy) bulunan Atatürk anıtının kırılan kılıcının yeniden yapımı işini üstlendi.
Mahallenin sahiline, 1980´li yıllarda, Ahmet Geçici´nin muhtarlığı döneminde, bir atın üzerinde ve elindeki kılıcıyla yaptırılan Atatürk anıtındaki bronz kılıç, aylar önce kırılınca, Erdek Belediyesi, bu kırık kılıcı alıp giderek yaptırma işini üstlenmiş, ancak aradan aylar geçmesine karşın yaptırarak yerine koymamıştı. Konu, gerek gazetemiz YENİ ERDEK´te ve gerekse Hürriyet Gazetesi´nin Bursa ekinde, Taygun Ertan´ın imzasıyla haber olarak işlenmişti.
Bu gelişmelerin ışığında Çakıl´a giderek, muhtar Mustafa Geçici ile görüşen Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, kaybolan kılıç ve anıtın onarılması çalışmalarını başlattı. Köy ziyaretine yanında Bandırmalı heykeltıraş Hakan Şengönül´ü de götüren Panç, ?Anıtın, eski durumuna gelmesi için çalışmaları bir an önce başlatacağız? dedi.

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

Ocaklar’ın altyapıda yaz çilesi bitiyor

2

Atatürk Mahallesi'nde baraka yangını

3

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!

5

Erdek’te fırtına hayatı olumsuz etkiledi

6

Erdek’te uyuşturucu operasyonu: 4 Gözaltı

7

Erdek'te şiddetli rüzgar: Terastan caddeye su deposu düştü!