Tarih: 27.11.2013 00:00

Çanakçıdan, Aşanele iade-i ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Küçüksan Başkanı Mustafa Çanakçı ve yönetimi, Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliğine iadei ziyarette bulundu. 
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Çanakçı buluşmasında Balıkesir`deki Küçüksan`ın sorunları görüşüldü.
Küçüksan Başkanı Mustafa Çakmakçı, sanayi bölgesinde kurban bayramından sonra işlerin açıldığını anlattı.
Küçüksan`da geçen hafta 50 metrekarelik dükkanların yapım ihalesinin gerçekleştiği bilgisi veren Çanakçı, Küçüksan`da 6 banka şubesinin hizmet verdiğini belirtti.
Sanayi sitesinde bir dönem kiraların çok yüksek olduğunu hatırlatan Çanakçı, "Biz 50 metrekarelik dükkanların 500 liraya kiraya verilmesini istiyoruz, kiraların yüksek olmasını istemiyoruz. Kepsut`tan bile vatandaşlar geliyor bu bankalara. Şehir içindeki trafiğe takılmak istemeyen vatandaşlar da sanayi bölgesindeki banka şubelerini tercih ediyor." dedi.
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Küçüksan`ın ziyaretinden çok memnun olduklarını belirterek sanayinin bu kadar büyümesinden mutlu olduklarını söyledi.
BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan`da, yaptığı konuşmasında Balıkesir`deki büyük marketlerin esnafa her türlü zarar verdiğine değindi.
Büyük marketlerin kiraları yükselttiğine dikkat çeken Erkan, "Balıkesir`de Paşaalanı Mahallesinde küçük esnaf 5 bin lira kira ile bir dükkan kiralayabilirmi? Büyük markerler geliyor 5 bin liraya dükkanı kiralıyor. Bu sefer yan taraftaki dükkanın sahibi de 3 bin lira kira talep ediyor. Büyük marketler kira konusunda da haksız rekabete neden oluyor. Küçüksan`da bir dönem kiralar yüksekti ancak şimdi makul seviyelere geldi. Bunda sizlerin de katkısı büyük." dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —