Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çanakkale kahramanı Koca Seyit törenle anıldı

Çanakkale kahramanı Koca Seyit törenle anıldı

Çanakkale Deniz Savaşları'nın gidişatını, tek başına kaldırdığı 276 okkalık top mermisi ile Ocean zırhlısını batırarak değiştiren Seyit Onbaşı Havran ilçesi Kocaseyit kırsal Mahallesi’nde vefatının 83. yıldönümünde mezarı başında

Çanakkale Deniz Savaşları'nın gidişatını, tek başına kaldırdığı 276 okkalık top mermisi ile Ocean zırhlısını batırarak değiştiren Seyit Onbaşı Havran ilçesi Kocaseyit kırsal Mahallesi’nde vefatının 83. yıldönümünde mezarı başında düzenlenen resmi tören ile anıldı. 
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma töreni daha sonra Koca Seyit'in mezarına çiçeklerin sunulmasıyla devam etti. Törende daha sonra Koca Seyit ve tüm şehitler için Kuranı kerim tilavet edildi. 
Tören alanındaki programın ardından kırsal mahallenin merkezine geçen heyet burada Koca Seyit ve şehitleri için yapılan hayra ve mevlite katıldı. 
Çanakkale Savaşında yaptığı büyük iş ile ordunun moral ve motivasyonunun artıran Koca Seyit'in bir kahraman olduğuna değinen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu koca yürekli insanları, bu fedakâr insanları hiçbir zaman unutturmayıp, gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi. 
Koca Seyit’i Çanakkale ruhunun fedakâr bir savunucusu, Çanakkale kahramanının bir timsali, örnek ve abide bir şahıs olarak niteleyen Kaşdemir “Aziz ruhu şad olsun. Bu topraklarda Seyit Onbaşılar bitmez bitmeyecek inşallah.” diyerek sözlerine ekledi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un da konuşma yaptığı anma törenine çok sayıda vatandaş katıldı. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli